αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Elon Musk αποκάλυψε το πως διαχειρίζεται τον γίγαντα SpaceX (και μερικά… από τα μυστικά του)

Ο Elon Musk αποκάλυψε το πως διαχειρίζεται τον γίγαντα SpaceX (και μερικά… από τα μυστικά του)

Δεν είναι εύκολο να έχεις στα χέρια σου μερικές εταιρίες- γίγαντες. Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην περίπτωση του Elon Musk. Ο οποίος διαχειρίζεται ταυτόχρονα τις Tesla, SpaceX, SolarCity και Boring Company. Πρόσφατα βρέθηκε ως ομιλητής σε event στις ΗΠΑ, και ρωτήθηκε για το πως μπορεί κάποιος να επιβλέπει τις… ατελείωτες λεπτομέρειες που αφορούν μια διαστημική εταιρία, ενώ παράλληλα βλέπει την «μεγάλη εικόνα».

Και απάντησε, αποκαλύπτοντας μερικά από τα μυστικά του. Όπως είπε, όταν δουλεύει για την SpaceX ξοδεύει στο προγραμματισμό και το design το 80-90% του χρόνου του. Δεν τα κάνει όμως όλα μόνος. Ο COO έχει υπό την επίβλεψη του ότι έχει να κάνει με το business operation. Κάτι που λύνει λίγο τα χέρια του Musk.

«Πιστεύω ότι για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, πρέπει να κατανοήσεις κάτι. Αν δεν το καταλάβεις σε λεπτομερειακό επίπεδο, τότε δεν μπορείς να λάβεις τις σωστές αποφάσεις» είπε επίσης ο Elon Musk.

Τόνισε και κάτι ακόμα σημαντικό, που ίσως… δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα. «Νομίζω ότι ο ρόλος μου είναι να δημιουργήσω ένα περιβάλλον, όπου τα ταλέντα των εργαζομένων μπορούν πραγματικά να έρθουν στην επιφάνεια» είπε, εξηγώντας πως το αποτέλεσμα που βλέπουμε στην SpaceX είναι κάτι που έρχεται μέσα από την σκληρή δουλειά μιας σπουδαίας ομάδας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − one =