αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Dylan Field κάποτε παράτησε το πανεπιστήμιο για να ξεκινήσει την startup του. Τώρα εξαγοράστηκε από την Adobe για 20 δισ. δολάρια

Ο Dylan Field κάποτε παράτησε το πανεπιστήμιο για να ξεκινήσει την startup του. Τώρα εξαγοράστηκε από την Adobe για 20 δισ. δολάρια

Πριν από περίπου 10 χρόνια ο Dylan Field παράτησε το Brown University. Είχε άλλα σχέδια. Να ξεκινήσει την δική του startup. Πρώτα έγινε μέλος της Thiel Fellowship. Και στην συνέχεια μαζί με τον φίλο του, Evan Wallace, ξεκίνησαν την Figma. Λίγο πριν, ενώ φοιτούσε στο Brown University, ο Field έκανε πρακτική στο LinkedIn και στην εταιρία ανταλλαγής ειδήσεων Flipboard.

H Figma που έφτιαξαν οι δύο νεαροί φίλοι, είναι η πλατφόρμα συνεργατικού σχεδιασμού που έχει γίνει κλειδί για πολλές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια. Χιλιάδες σχεδιαστές και προγραμματιστές στη Microsoft βασίζονται στο Figma καθημερινά για το χτίσιμο του Office, των Windows και άλλων projects.

Τα προϊόντα της Figma επιτρέπουν στους συνεργάτες να παρακάμπτουν την ενίοτε αδέξια και χρονοβόρα διαδικασία αποθήκευσης και αποστολής της εργασίας τους σε συναδέλφους, χρησιμοποιώντας μια συλλογή διαφορετικών εφαρμογών στον online σχεδιασμό.

Η εταιρία είδε τη ζήτηση για τα προϊόντας της να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με την άνοδο της τηλεργασίας. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται επίσης εταιρίες όπως οι Airbnb, Google, Netflix, Twitter, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Αλλά ξεκίνησε κάπως έτσι: Ενα τρισδιάστατο demo μιας κινούμενη μπάλας σε μια λίμνη νερού, που έφτιαξε ο Evan Wallace χρόνια πριν. Μπορεί να μην φαίνεται κάτι εντυπωσιακό, αλλά έδειξε ότι θα μπορούσατε να έχετε real-time graphics σε έναν browser.

Σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για να δημιουργήσουν ολόκληρη την creative suite τους. Άρχισαν να φτιάχνουν αυτό που αποκαλούσαν «Photoshop στο πρόγραμμα περιήγησης». Αλλά το Photoshop έχει άπειρες χρήσεις, έτσι δημιούργησαν μια σειρά από συγκεκριμένα projects:

•Poisson Blending on the CPU

•Image Cutting

•Color Lines

•Photo Editor

Και έναν meme generator. Το πρόβλημα; Η ομάδα δεν είχε εστίαση, όπως σημειώνει το heyday.xyz. Όλοι στην εταιρεία είχαν διαφορετικό όραμα για αυτό που έχτιζαν. Ο επενδυτής John Lilly ήταν ειλικρινής με τον Dylan. Του είπε: «Νομίζω ότι δεν ξέρεις ακόμα τι κάνεις».

Μια μέρα ο Dylan κάθισε με όλους στην εταιρεία για να αποφασίσουν που θα εστιάσουν. «Σκότωσαν» πολλά features όπως:

• animation

• 3D design

• photo editing

• paint

Κάπως έτσι η ομάδα κατέληξε στην τελική μορφή του project, που έφερε την ανάπτυξη. Η διαδικασία δημιουργίας μιας startup δεν είναι ποτέ απλή, αλλά όπως είπε πρόσφατα ο 30χρονος πλέον Dylan: «Η ζωή είναι πολύ ωραία αν χτίζεις πράγματα που βρίσκεις ενδιαφέροντα. Συνέχισε να χτίζεις και να εξερευνάς. Μπορεί να καταλήξεις σε ένα μέρος που δεν περίμενες ποτέ».

Η πορεία μάλλον τον δικαίωσε. Τώρα η Figma εξαγοράστηκε από τον κολοσσό Adobe προς περίπου 20 δισ. δολάρια.

«Μαζί, η Adobe και η Figma θα ξανα σχεδιάσουν το μέλλον της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας, θα επιταχύνουν τη δημιουργικότητα στο web, θα προωθήσουν τον σχεδιασμό προϊόντων και θα εμπνεύσουν παγκόσμιες κοινότητες δημιουργών, σχεδιαστών και προγραμματιστών», σημειώνει η Adobe.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 10 =