αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO του Tinder έσωσε μια startup στην οποία κανείς δεν πίστευε (και βρήκε την ιδρύτρια μέσω FB)

Ο CEO του Tinder έσωσε μια startup στην οποία κανείς δεν πίστευε (και βρήκε την ιδρύτρια μέσω FB)

Έναν χρόνο πριν, ο διευθύνων σύμβουλος του Tinder, Σον Ραντ, παρακολουθούσε από το σαλόνι του σπιτιού του την εκπομπή «Shark Tank», ένα πολύ δημοφιλές πρόγραμμα του ABC, στο οποίο άνθρωποι που θέλουν να στήσουν τη δική τους επιχείρηση, παρουσιάζουν τις ιδέες τους ενώπιον μερικών εκ των σημαντικότερων επενδυτών διεθνώς, όπως ο Μαρκ Κούμπαν και η Μπάρμπαρα Κορκοραν.

Ο Σον Ραντ εντυπωσιάστηκε από την ιδέα τριών γυναικών που είχαν μόλις αποφοιτήσει από το κολέγιο. Επρόκειτο για μία startup που πρότεινε την απευθείας σύνδεση των εταιρειών επίπλων με τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, όπως διαβάζουμε στο enikonomia.gr.

Η ιδέα αυτή, όμως, δεν εντυπωσίασε τους κριτές του σόου και δεν έλαβε και τα πλέον κολακευτικά σχόλια. Παρόλα αυτά, η Μπάρμπαρα Κορκοραν έκλεισε μία συμφωνία με τις τρεις γυναίκες για την εξαγορά του 33% της εταιρείας έναντι 100.000 δολαρίων.

«Ένιωσα ότι δεν συγκέντρωσαν αρκετά χρήματα για μία τέτοια ιδέα», εξηγεί ο Ραντ και προσθέτει: «ήλπιζα ότι η συμφωνία θα κατέρρεε αργότερα γιατί δεν ήταν και οι ευνοϊκότεροι όροι για την εταιρεία». Μόλις τελείωσε η εκπομπή, έψαξε και βρήκε τη διευθύνουσα σύμβουλο και μία εκ των συν-ιδρυτών της εταιρείας, τη Μπεατρίς Φίσελ-Μποκ μέσω Facebook (είχαν και δύο κοινούς φίλους).

Η συμφωνία τους με την Κορκοράν είχε στο μεταξύ ήδη καταρρεύσει και ο Ραντ δήλωσε πρόθυμος να επενδύσει στην εταιρεία τους. Έκτοτε, η εταιρεία μετονομάστηκε σε «Homee» και έχει ήδη συγκεντρώσει 7,2 εκατομμύρια δολάρια από σημαντικούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων ασφαλώς και ο Σον Ραντ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =