αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO της Airbnb προς τους νέους ιδρυτές: Προσέξτε τι κάνετε στην αρχή. Όταν απογειωθείτε θα μαθευτούν όλα

Ο CEO της Airbnb προς τους νέους ιδρυτές: Προσέξτε τι κάνετε στην αρχή. Όταν απογειωθείτε θα μαθευτούν όλα

Ο Brian Chesky ξεκίνησε την Airbnb σε ηλικία 26 ετών, το 2008. Σήμερα η ιδέα του έχει εξελιχτεί σε έναν κολοσσό. Ο Chesky, μιλώντας σε event των The New York Times, έδωσε τις συμβουλές του προς τους νέους επιχειρηματίες. Τι λέει ανάμεσα σε άλλα: Οι νέοι ιδρυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί με το τι κάνουν και το πως συμπεριφέρονται στα πρώτα τους βήματα. Αφού, αν ένα project εκτοξευτεί, είναι πιθανό να… βγουν όλα δημόσια.

«Φανταστείτε ότι όλα όσα κάνετε θα είναι στο εξώφυλλο των The New York Times μια ημέρα», είπε ο Mr Airbnb.

Αυτό συνέβη με τον Adam Neumann, ο οποίος ίδρυσε τη WeWork το 2010 όταν ήταν 30 ετών.

Το Σάββατο, οι The New York Times έκαναν μια δημοσίευση με τίτλο «Ο Adam Neumann και η τέχνη της αποτυχίας», που ανέφερε ότι ο Neumann είχε εμπλακεί σε διάφορες περίεργες καταστάσεις, όπως η εγκατάσταση σάουνας υπέρυθρης ακτινοβολίας και ψυχρής πισίνας στο γραφείο του στο Μανχάταν, χρησιμοποιώντας εταιρικά κεφάλαια. Όλα στο φως δηλαδή και εδώ.

Όπως εξηγεί ο Brian Chesky, οι νέοι ιδρυτές ξεχνούν πως οτιδήποτε κι αν κάνουν, ακόμα και στα πρώτα τους βήματα, θα επιστρέψει σε αυτούς. Όταν ένα project εκτοξεύεται, μετά υπάρχει έλεγχος. Και όλα έρχονται στην επιφάνεια.

Αυτό που έχει διδαχτεί ο Chesky μέσα από την διαδρομή του: Οι άνθρωποι θα πουν όλα αυτά τα “απίστευτα πράγματα για εσάς”, θετικά και αρνητικά, όταν η εταιρεία σας αρχίζει να απογειώνεται. Αλλά ο Chesky πάντα προσπαθεί να θυμάται κάτι που του είπαν νωρίς: «Δεν είσαι ποτέ τόσο καλός όσο λένε ότι είσαι, και δεν είσαι τόσο κακός όσο λένε ότι είσαι. Έτσι, πρέπει να βρεις τον μέσο όρο των δύο αυτών πραγμάτων».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − ten =