αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO της Airbnb ζητά από τους υποψηφίους για δουλειά, να περιγράψουν ολόκληρη τη ζωή τους μέσα σε 3 λεπτά

Ο CEO της Airbnb ζητά από τους υποψηφίους για δουλειά, να περιγράψουν ολόκληρη τη ζωή τους μέσα σε 3 λεπτά

Θα μπορούσατε να συνοψίσετε ολόκληρη τη ζωή σας μέσα σε μόλις τρία λεπτά; Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, αλλά είναι ο CEO της Airbnb, Brian Chesky, δήλωσε ότι είναι ένα από τα αγαπημένα του ερωτήματα, προς τους υποψήφιους που πάνε για δουλειά στην εταιρία. Αυτή η ερώτηση, είναι μια άλλη έκδοση της κλασικής ερώτησης “Πες μου κάτι για τον εαυτό σου”.

Έτσι έχεις την ευκαιρία να αναδείξεις τα επιτεύγματά σου, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Αν έχεις μια καλά προετοιμασμένη απάντηση, μπορείς να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση προς τον εργοδότη ή HR Manager. Και να σε θεωρήσει τον ιδανικό για τη θέση.

«Προσπαθώ να καταλάβω τις μεγάλες αποφάσεις και τις εμπειρίες που επηρέασαν το ποιος είσαι ως άτομο», λέει ο Brian Chesky στους New York Times, σχετικά με την απρόσμενη ερώτηση του.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις ως υποψήφιος, είναι να παραθέσεις μερικά ορόσημα από την επαγγελματική σου διαδρομή. Οι εταιρείες κατανοούν επίσης ότι οι εργαζόμενοι έχουν χόμπι έξω από το γραφείο και εκτιμούν τους αιτούντες που φαίνονται ευγενικοί, γνήσιοι και αυθεντικοί.

Όσο για τον Chesky; Λέει ότι η Airbnb αναζητά πάντα κάποιον που είναι dreamer, big thinker, και έχει περιέργεια. «Ψάχνουμε για ανθρώπους που βλέπουν τον κόσμο όπως ‘θα μπορούσε να είναι’, παρά όπως είναι», σημειώνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − eight =