αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO της Airbnb αποκάλυψε το Νο1 στοιχείο που πρέπει να έχεις για να δουλέψεις στον τεχνολογικό κολοσσό

Ο CEO της Airbnb αποκάλυψε το Νο1 στοιχείο που πρέπει να έχεις για να δουλέψεις στον τεχνολογικό κολοσσό

H Airbnb τράβηξε πρόσφατα πάνω της όλα τα βλέμματα. Η εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζομένους της ότι μπορούν να εργάζονται μόνιμα remote. Ναι, για πάντα. Και μπορούν να μετεγκατασταθούν οπουδήποτε, εντός της χώρας που εργάζονται αυτήν τη στιγμή. Κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις, ξεκαθαρίζει η εταιρία. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία δεν θα μειώσει τον μισθό εάν ένας εργαζόμενος επιλέξει να μετακομίσει σε μια πόλη όπου το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο.

Η Airbnb ακολουθεί τη φιλοσοφία «live anywhere, work anywhere».

Εκτός από «ένα μικρό αριθμό ρόλων» για τους οποίους απαιτείται παρουσία σε γραφείο ή κάποια συγκεκριμένη τοποθεσία (και που πιθανώς το γνωρίζουν ήδη), όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν από όπου θέλουν.

Αυτό έφερε και ένα… κύμα βιογραφικών, από ανθρώπους που «ψάχνονται» για να εργαστούν στον κολοσσό.

«Η αντίδραση εσωτερική ήταν εκπληκτική, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η απάντηση εξωτερικά, γιατί η career page μας είχε 800.000 επισκέψεις μετά την ανακοίνωση», είπε ο Brian Chesky στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Airbnb.

«Ο κόσμος γίνεται πιο ευέλικτος για το πού μπορούν οι άνθρωποι να δουλεύουν. Το βλέπουμε αυτό στη δική μας δουλειά. Δεν θα είχαμε ανακάμψει από την πανδημία τόσο γρήγορα χωρίς τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δουλεύουν από τα Airbnb σπίτια», ανέφερε ο Chesky.

Αλλά τι πρέπει να διαθέτει ένας υποψήφιος για να προσληφθεί στην εταιρία; Θα πρέπει να έχετε περιέργεια και να είστε πρόθυμοι να κάνετε ερωτήσεις, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή της Airbnb, Brian Chesky.

«Υπάρχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που αναζητούμε στους υποψηφίους, αλλά ένα που έκανε πάντα τη διαφορά για εμένα είναι η περιέργεια», λέει ο Chesky στο CNBC.

«Για να καινοτομήσετε, πρέπει να είστε πολύ περίεργοι και να κάνετε πολλές ερωτήσεις… δεν μπορείτε να υποθέσετε ότι γνωρίζετε την απάντηση, και αν νομίζετε ότι γνωρίζετε, πρέπει να επαναξιολογείτε συνεχώς», τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + eleven =