αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO που βγαίνει… κρυφά στα μπαρ τις νύχτες

Ο CEO που βγαίνει… κρυφά στα μπαρ τις νύχτες

Ο Alexandre Ricard, CEO και πρόεδρος της Pernod Ricard SA με έδρα το Παρίσι, έχει να αντιμετωπίσει τον ιστορικό πληθωρισμό και τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά εξακολουθεί να βρίσκει χρόνο για να επισκεφτεί τα μπαρ. Μυστικά, φυσικά.

Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, ο πετυχημένος CEO έχει αυτή τη συνήθεια αλλά δεν το κάνει για διασκέδαση. Σκοπός του είναι η έρευνα αγοράς και φυσικά η επέκταση της οικογενειακής επιχείρησης με ιστορία 217 ετών.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο κολοσσός ανακοίνωσε έσοδα για το οικονομικό έτος έως τον Ιούνιο ύψους 10,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο 50χρονος είναι CEO εδώ και 7 χρόνια και έχει στα χέρια του brands όπως η Absolut vodka και το ουίσκι Jameson.

Alexandre Ricard

Όπως λέει, βγαίνει ινκόγκνιτο σε μπαρ και συζητά τόσο με μπάρμαν όσο και με πελάτες, προκειμένου να μάθει τις προτιμήσεις και τις απόψεις τους αναφορικά με διάφορα ποτά.

«Παρατηρώ πάντα το μπαρ — τι παραγγέλνουν οι άνθρωποι, τι υπάρχει στο μενού, τι προωθείται και ποιες είναι οι τιμές» λέει.

Και θυμάται μία ιδιαίτερη ιστορία: «Το 2015, μια επενδυτική τράπεζα μας παρουσίασε μια ευκαιρία για εξαγορά ενός brand. Υπήρχαν πολλά power points, αλλά δεν έφερναν έναν μπουκάλι για να το δούμε και να δοκιμάσουμε. Κατέληξα να πηγαίνω σε 40 ή 50 μπαρ σε διάφορες πόλεις. Κάποιοι μπάρμαν το είχαν ακούσει, αλλά χρησιμοποιούνταν απλώς ως ένα συστατικό σε ένα κοκτέιλ. Έκανα τα μαθηματικά και οι προβλέψεις ανάπτυξης για την εταιρεία απλά δεν είχαν νόημα.

Την ίδια στιγμή, οι μπάρμαν συνιστούσαν συνέχεια ένα νέο τζιν. Αυτό ήταν το Monkey 47, το οποίο έγινε το πρώτο μου απόκτημα ως global chairman και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 1 =