αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ business γκουρού Tim Ferriss άκουσε πολλά «όχι» ενώ έφτιαχνε το νέο του βιβλίο. Και εξηγεί το πως αυτά μπορούν να σε φτάσουν στην επιτυχία

Ο business γκουρού Tim Ferriss άκουσε πολλά «όχι» ενώ έφτιαχνε το νέο του βιβλίο. Και εξηγεί το πως αυτά μπορούν να σε φτάσουν στην επιτυχία

Ο Tim Ferriss είναι early-stage επενδυτής και σύμβουλος σε εταιρίες όπως το Facebook, η Alibaba και η Uber. Έχει μιλήσει με πολλούς κορυφαίους επιχειρηματίες, στην διάρκεια της διαδρομής του. Ωστόσο, όταν ξεκίνησε να γράφει το νέο του βιβλίο, «Tribe of Mentors» και ζήτησε από πολλούς leaders να μοιραστούν τις συμβουλές τους, ήρθε αντιμέτωπος με αρκετές απορρίψεις.

«Έψαξα πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Υπήρχαν πολλές μη απαντήσεις και αρκετές ευγενικές απορρίψεις», λέει ο ίδιος μιλώντας στο CNBC.

Μόνο μετά «από χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα στο Twitter, εκατοντάδες τηλεφωνήματα, πολλούς μαραθώνιους στο γραφείο και πολλά μπουκάλια κρασιού αργά το βράδυ», ο Ferriss συγκέντρωσε τους ερωτηθέντες που θα συμμετείχαν στον νέο του βιβλίο.

Όμως, ακόμα και μέσα από αυτή τη δύσκολη διαδικασία, ο έμπειρος businessman έμαθε κάτι σημαντικό. Τα «όχι» που έλαβε, μπορούν να είναι ένα χρήσιμο μάθημα για τον ίδιο και άλλους επιχειρηματίες. «Ορισμένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν τόσο καλοφτιαγμένα και τόσο έξυπνα στις λέξεις που χρησιμοποίησαν», λέει ο ίδιος. Και εξηγεί: Οι αναγνώστες του βιβλίου, θα μπορούσαν να κάνουν «copy and paste» αυτή τη γλώσσα και να την χρησιμοποιούν όταν θέλουν να λένε «όχι» σε προτάσεις. Όπως έχουμε ξανά πει άλλωστε και εδώ στο It’s Possible, τα μεγάλα «όχι» είναι αυτά που σου ανοίγουν τον δρόμο για να πεις «ναι» σε κάτι άλλο. Και τελικά σε φτάνουν στην επιτυχία.

Έτσι, ο Ferriss ζήτησε από όλους αυτούς που του είπαν «όχι», να δημοσιεύσει τα emails τους. Για παράδειγμα, ένας tech investor του είχε απορρίψει την πρόταση του για γεύμα, διότι «ήταν σε δίαιτα για τον επόμενο μήνα» και έτσι δεν μπορούσε να πάει σε τέτοιες συναντήσεις. Το πως λες «όχι» σε κάποιον έχει σημασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 12 =