αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Bill Gates σχεδιάζει να αγοράσει τις «Ελληνικές Μαλδίβες»

Ο Bill Gates σχεδιάζει να αγοράσει τις «Ελληνικές Μαλδίβες»

Ο Bill Gates είναι ήδη στην χώρα μας και φαίνεται πως ήρθε… με συγκεκριμένα σχέδια. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ πρωινής εκπομπής του Alpha, ο Mr Microsoft θα πετάξει σήμερα για την Μύκονο ενώ έχει ως στόχο να αγοράσει, έναντι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, τους Πεταλιούς.

Πρόκειται για μια νησιωτική συστάδα, γνωστή ως «Ελληνικές Μαλδίβες».

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως για τους Πεταλιούς υπήρχε δικαστική διαμάχη μεταξύ των οικογενειών του εφοπλιστή Μάρη Εμπειρίκου και του επίσης εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, ενώ προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η πρόθεση του δισεκατομμυριούχου για την συγκεκριμένη νησιωτική συστάδα.

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι.

Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eight =