αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Bill Gates μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον πλανήτη

Ο Bill Gates μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον πλανήτη

Πριν από λίγες ημέρες, είδαμε μια ενδιαφέρουσα έρευνα που έδειχνε ότι 8 άνθρωποι, κατέχουν τόσα χρήματα όσο ο μισός φτωχότερος πληθυσμός της Γης. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύτηκαν από την Oxfam, που είναι ένα δίκτυο οργανισμών με σκοπό να καταπολεμήσουν την παγκόσμια φτώχεια.

Σύμφωνα με την Oxfam, θα δούμε ακόμα ένα στοιχείο με τη δική του σημασία στο μέλλον. Θα δούμε τον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στον πλανήτη. Ποιος θα είναι αυτός; Πιθανότατα, ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, είναι πιθανό να δούμε τον πρώτο τρισεκατομμυριούχο, μέσα στα επόμενα 25 χρόνια. Όταν, δηλαδή, ο Bill Gates θα είναι 86 ετών.

Το 2006 ο Mr Microsoft είχε περιουσία αξίας 50 δισ. δολαρίων. Σήμερα αυτή φτάνει τα 75 δισ. δολάρια και παρά «τις αξιέπαινες προσπάθειες του να δωρίσει ένα μέρος, μέσω του Ιδρύματος του», όπως αναφέρει η σχετική έκθεση. Εκτός από το φιλανθρωπικό έργο του Gates, ο ίδιος είναι ιδρυτικό μέλος του The Giving Pledge. Μια οργάνωση που σκοπό έχει στην οποία συμμετέχουν μερικοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον σκοπό, οι οποίοι έχουν δώσει τη δέσμευση να να δωρίσουν πάνω από το μισό της περιουσίας τους.

Οι ερευνητές της Oxfam, παρατήρησαν τον ρυθμό με τον οποίο αναπτύσσεται η περιουσία του Gates. Από το 2009 και μετά παρουσιάζει ανάπτυξη 11% κάθε χρόνο. Αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, τότε είναι πιθανό να είναι αυτός ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος, μέσα στο χρονοδιάγραμμα που αναφέρεται παραπάνω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − five =