αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Bill Gates λέει ότι τώρα είναι πιο ευτυχισμένος από ότι στα 30 του. Γιατί έχει κάνει 4 επιλογές

Ο Bill Gates λέει ότι τώρα είναι πιο ευτυχισμένος από ότι στα 30 του. Γιατί έχει κάνει 4 επιλογές

Ο Bill Gates άνοιξε μια ακόμα ενδιαφέρουσα συζήτηση στην γνωστή πλατφόρμα Reddit. Σε κάποιο σημείο, κάποιος του έκανε την ερώτηση: «Είσαι ευτυχισμένος;». Ενώ λίγο αργότερα ήρθε ακόμα μια ερώτηση: «Μετά από όλα αυτά, τι σε κάνει ευτυχισμένο;». Στην πρώτη ερώτηση, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απάντησε: «Ναι, όταν ήμουν στα 30s μου, δεν πίστευα ότι οι άνθρωποι στη δεκαετία των 60 είναι πολύ έξυπνοι και διασκεδάζουν. Τώρα έχω αλλάξει γνώμη. Ρωτήστε με σε 20 χρόνια και θα σας πω πόσο έξυπνοι είναι οι 80χρονοι».

Στην δεύτερη ερώτηση, ο Gates απάντησε ότι αυτό που τον κάνει τώρα ευτυχισμένο, είναι να βλέπει ότι τα απιδιά του προοδεύουν. Αλλά και το να πετυχαίνεις νέους στόχους, όπως το να αθλείσαι περισσότερο, μπορεί επίσης να σε κάνει πιο χαρούμενο, όπως εξηγεί.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, στα 30s τα πράγματα ήταν σίγουρα πιο «διασκεδαστικά» για τον Gates. Τότε ήταν που έκανε τα πρώτα της βήματα η Microsoft. Με μια μεγάλη αποστολή: Να βάλει έναν υπολογιστή σε κάθε σπίτι και σε κάθε γραφείο. Κάτι που πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Τουλάχιστον στον αναπτυγμένο κόσμο.

Όμως τι έχει αλλάξει τώρα; Ο ίδιος έχει δηλώσει πρόσφατα: « Όταν ήμουν στα 20 μου και στις αρχές της δεκαετίας των ’30, ήμουν μανιακός με το λογισμικό, δεν είχα διακοπές ή Σαββατοκύριακα, και δεν με ενδιέφερε να παντρευτώ (αυτό άλλαξε μόλις γνώρισα την Melinda)». Τότε είχε μόνο την δουλειά του στο προσκήνιο, και είχε σίγουρα μια πολύ πιο πιεστική καθημερινότητα.

Τώρα απολαμβάνει τους καρπούς της δουλειάς του. Ενώ παράλληλα απολαμβάνει την οικογένεια και την προσωπική του ζωή. Παράλληλα εκπληρώνει το όραμά του για τον τερματισμό της φτώχειας και της πείνας στον κόσμο μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

Το αμερικανικό inc.com, βασιζόμενο στα λόγια που έχει πει ο Gates κατά καιρούς, έφτιαξε μια λίστα με τα πράγματα που κάνουν τώρα πιο ευτυχισμένο τον διάσημο δισεκατομμυριούχο. Είναι 4 επιλογές που μάλλον έχουν κάνει την διαφορά. Μπορείς να τις «αντιγράψεις».

1# Κάνε αυτό που πραγματικά θες. Ίσως αισθάνεστε κολλημένοι σε μια αδιέξοδη δουλειά, επιλέξατε τη λανθασμένη καριέρα ή αισθάνεστε ότι ήσασταν φτιαγμένοι για κάτι άλλο – κάτι πιο σημαντικό. Ενώ είναι απολύτως φυσιολογικό να αμφισβητήσετε την κατεύθυνση της καριέρας σας ή το κίνητρο για να κάνετε τη δουλειά σας, αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι να μένετε «βαλτωμένοι» σε μια κατάσταση που δεν σας ευχαριστεί. Μην ζειτε με το λεγόμενο «what if». Ξεκινήστε τη διαδρομή σας και ρωτήστε τον εαυτό σας: Κάνω αυτό που θέλω; – Τι έχει σημασία για μένα;

2# Έχε μια νοοτροπία προσφοράς. Ο Jim Rohn, έλεγε: “Μόνο δίνοντας, είστε σε θέση να λάβετε περισσότερα από όσα έχετε ήδη”. Ο Gates το έχει πετύχει με το Ίδρυμα που έχει φτιάξει. Προσπάθησε και εσύ να προσφέρεις κάτι σε άλλους ανθρώπους. Και όχι απαραίτητα κάτι οικονομικό. Μην ξεχνάς ότι και ο χρόνος σου μπορεί να φανεί πολύτιμος για κάποιον άλλο.

3# Προστάτευσε το σώμα σου. Ο Gates είπε ότι η άθληση οδηγεί στην ευτυχία. Είναι ένας μανιακός τενίστας. Ακόμα και τώρα, στα 64 του. Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεσή και μειώνει τα συναισθήματα της κατάθλιψης, του άγχους και του στρες. Βρες χρόνο μέσα στο πρόγραμμα σου, για να αθλείσαι.

4# Βάλε πρώτα την οικογένεια. Όπως είπε, πλέον η οικογένεια είναι σε πρώτο πλάνο για τον Gates. Βλέπει όσα κάνουν τα παιδιά του, και ο ίδιος γίνεται πιο χαρούμενος. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην εποχή μας, δυστυχώς βάζουν σε δεύτερη μοίρα την οικογένεια και την προσωπική ζωή. Κοιτούν πρώτα την καριέρα τους, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες. Μια ισορροπία όμως είναι πάντα χρήσιμη. Αν θεωρείς ότι η εργασία σε παρασύρει, τότε ίσως είναι χρήσιμο να βάλεις κάποια όρια τα οποία δεν θα επιτρέπουν στην εργασία να περνά «πάνω» στην προσωπική ζωή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 6 =