αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Bill Gates έχει μια απλή τακτική επιτυχίας να σου πει. Και όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο σκέψης

Ο Bill Gates έχει μια απλή τακτική επιτυχίας να σου πει. Και όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο σκέψης

Βαδίζοντας πλέον στα 64 του, ο Bill Gates έχε καταφέρει να καταγράψει το δικό του επιχειρηματικό success story, έχει δίνει πολύ πλούσιος, και έχει συνδέσει το όνομα του με μερικά σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα. Αλλά τελικά, υπάρχει «μυστικό της επιτυχίας»;

Τα πράγματα ίσως είναι πιο απλά από ότι ίσως νομίζουμε. Ο ιδρυτής της Microsoft έχει παραθέσει μια απλή τακτική επιτυχίας σε συνέντευξη που έδωσε το 2018. Και όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο σκέψης που έχει κάποιος.

«Επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ σε ό,τι δεν έχει γίνει, και έτσι μπορούμε να χάσουμε τα μαθήματα από αυτά που πραγματικά λειτουργούν πολύ καλά» σημειώνει ο Gates.

Με απλά λόγια: Αντί να κοιτάτε τις αποτυχίες, αντλήστε ενέργεια και ώθηση από τις επιτυχίες τις δικές σας ή άλλων ανθρώπων. Ακόμα και μέσα στις δύσκολες περιόδους.

Είναι εύκολο και φυσικό να εστιάζουμε σε ό,τι δεν πηγαίνει καλά. «Είναι στην ανθρώπινη φύση να εστιάζουμε στις απειλές: Η εξέλιξη μας ενέπνευσε να ανησυχούμε για τα ζώα που θέλουν να μας φάνε» λέει ο Bill Gates, κάνοντας μια αναδρομή στις πολύ παλαιότερες εποχές του ανθρώπου στη Γη.

Υπάρχει επίσης μια… ανυπομονησία του ανθρώπου, σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω του. Θέλει όλα να λυθούν άμεσα. Ακόμα κι αν υπάρχει μια βελτίωση σε κάποια ζητήματα, εμείς έχουμε υψηλότερες προσδοκίες, άρα δεν παρατηρούμε την όποια πρόοδο υπάρχει. «Κατά τη διάρκεια των αιώνων, η βία έχει μειωθεί δραστικά, όπως και η προθυμία μας να την αποδεχτούμε. Αλλά επειδή οι βελτιώσεις δεν συμβαδίζουν με τις προσδοκίες μας, φαίνεται ότι τα πράγματα γίνονται χειρότερα» εξηγεί ο Gates.

Φυσικά, το να εστιάζεις στα θετικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να θεωρείς… πως όλα είναι τέλεια. «Δεν προσπαθώ να υποβαθμίσω τη δουλειά που απομένει να γίνει. Το να είσαι αισιόδοξος δεν σημαίνει ότι αγνοείς την τραγωδία και την αδικία» λέει ο Gates.

Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε την κριτική σκέψη σας για να καταλάβετε τι λειτουργεί, παρατηρήστε το, και μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε και να επιταχύνετε την επιτυχία αυτή. Όπως λέει ο Bill Gates, το να είσαι αισιόδοξος σημαίνει να αναζητάς ανθρώπους που καταγράφουν πρόοδο σε διάφορα μέτωπα, και να βοηθάς να διαδοθεί αυτή η πρόοδος ευρύτερα στον κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =