αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 98χρονος συνέταιρος του Warren Buffett εξηγεί: Το πρόβλημα της εποχής μας; Είναι ο φθόνος

Ο 98χρονος συνέταιρος του Warren Buffett εξηγεί: Το πρόβλημα της εποχής μας; Είναι ο φθόνος

Για τον Charlie Munger έχουμε ξανά μιλήσει. Εχει καταγράψει την δική του διαδρομή στον κόσμο των επιχειρήσεων. Σήμερα έχει μια περιουσία που φτάνει στα 2,2 δισ. δολάρια. Είναι στενός συνεργάτης του Warren Buffett τα τελευταία 40 χρόνια, και αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway.

Στην ετήσια συνάντηση της Daily Journal, της εταιρείας εφημερίδων όπου είναι διευθυντής, εξέφρασε την άποψη ότι όλοι πρέπει να είμαστε πολύ πιο ευτυχισμένοι. Όπως λέει ο ίδιος, δεν καταλαβαίνει γιατί οι άνθρωποι σήμερα δεν είναι περισσότερο ικανοποιημένοι με αυτά που έχουν, ειδικά σε σύγκριση με πιο δύσκολες εποχές που έχουν υπάρξει στην ιστορία.

«Οι άνθρωποι είναι λιγότερο χαρούμενοι για την κατάσταση των πραγμάτων από ότι όταν τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα», είπε ο Munger.

Ο 98χρονος σημείωσε ότι ενηλικιώθηκε τη δεκαετία του 1930, όταν τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα: «Είναι παράξενο για κάποιον στην ηλικία μου, γιατί υπήρξα στη μέση της Μεγάλης Ύφεσης όταν οι δυσκολίες ήταν απίστευτες».

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης, ο Munger είπε ότι ο φθόνος είναι ένας κινητήριος παράγοντας για πάρα πολλούς ανθρώπους σήμερα. Πριν από τις αρχές του 1800, υπήρχαν χιλιάδες χρόνια όπου «η ζωή ήταν αρκετά βάναυση, σύντομη, περιορισμένη. [Δεν υπήρχε] ούτε τυπογραφείο, ούτε κλιματισμός, ούτε σύγχρονη ιατρική», εξήγησε.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η αίσθηση του ευρέως διαδεδομένου φθόνου που παρέθεσε ο Munger, μπορεί να πηγάζει από τα χρήματα: Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι περίπου το 75% των ανθρώπων ζηλεύει κάποιον άλλο κάθε χρόνο.

Τα social media όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο να προκαλούν συναισθήματα φθόνου ή ζήλιας. Αφού εκεί ο καθένας παρουσιάζει την… τέλεια ζωή του, και είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα και να την συγκρίνεις με την δική σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + twenty =