αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 6 ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, και θα σου δείξουν αν είσαι καλός leader

Ο 6 ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, και θα σου δείξουν αν είσαι καλός leader

Ο ηγέτης μέσα σε μια επιχείρηση, παίζει κομβικό ρόλο. Είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει την εταιρία (και την ομάδα της), στην μεγάλη επιτυχία ή στην μεγάλη αποτυχία. Η ηγεσία είναι μια σύνθετη υπόθεση. Αλλά είναι κάτι που μαθαίνεται. ‘Η τουλάχιστον μπορείς να φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο, μέσα από την κατάλληλη προετοιμασία και την σκληρή δουλειά.

Οκ, μπορεί να θέλεις να ηγηθείς σε μια ομάδα. Έχεις όμως τις ικανότητες για να το κάνεις; Οι μεγάλοι leaders που βλέπουμε να τραβον τα φώτα της δημοσιότητας, έχουν τέτοιες ικανότητες. Ξέρουν το πότε πρέπει να βάλουν πάνω από όλα την ομάδα, και πότε να βάλουν ένα συγκεκριμένο άτομο. Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλίζεις ότι ένα άτομο αναπτύσσεται, σύμφωνα με τις ανάγκες τις ομάδας.

Ας πάμε όμως στο πρακτικό κομμάτι, που σε αφορά άμεσα: Πως μπορείς να γνωρίζεις αν είσαι όντως ένας καλός leader; Όπως διαβάζουμε στο Thrive Global, πρέπει να κάνεις 6 ερωτήσεις στον εαυτό σου. Αν σε κάποια από αυτές, δεν μπορείς να απαντήσεις θετικά, τότε ξέρεις σε ποιο πεδίο πρέπει να βελτιωθείς.

1# Μπορείς να κινηθείς πέρα από την παραδοσιακή τακτική και να δεις την μεγάλη εικόνα;

2# Είσαι καλός ακροατής;

3# Είσαι περίεργος να δεις τι προβλήματα έχουν οι συνεργάτες σου;

4# Δίνεις τα credits σε άλλους;

5# Μπορείς να πάρεις feedback και να δράσεις κατάλληλα;

6# Μπορείς να πεις «όχι» στους άλλους με καλό τρόπο;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + six =