αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 37χρονος πρώην δάσκαλος, που ξεκίνησε από ένα χωριό της Ινδίας και έγινε δισεκατομμυριούχος

Ο 37χρονος πρώην δάσκαλος, που ξεκίνησε από ένα χωριό της Ινδίας και έγινε δισεκατομμυριούχος

Η Ινδία απέκτησε έναν ακόμα δισεκατομμυριούχο. Μόνο που η ιστορία του Byju Raveendran δεν είναι η πιο συνηθισμένη που μπορείς να βρεις. Ο 37χρονος, είναι πρώην δάσκαλος, και ξεκίνησε από το χωριό Kerala. Έφτιαξε πριν από περίπου 8 χρόνια το education app Byju’s. Τώρα, ο νέο γύρος χρηματοδότησης του δίνει ακόμα 150 εκατ. δολάρια. Όπως αναφέρει το CNBC, η νέα συμφωνία ανεβάζει την αξία του app στα 5,7 δισ. δολάρια. Και έτσι η προσωπική περιουσία του 37χρονου φτάνει πάνω από το 1 δισ. δολάρια.

Ο Raveendran κατέχει μερίδιο 21% στην εταιρεία τεχνολογίας, η οποία υποστηρίζεται από επενδυτές όπως η Qatar Investment Authority, η Tencent και ο Mark Zuckerberg.

Πλέον ο Raveendran είναι ένας από τους νεότερους δισεκατομμυριούχους της Ινδίας, όπως εξηγεί το CNBC.

Ένας μικρός άθλος, αν αναλογιστεί κανείς το πως ξεκίνησε. Γιος των καθηγητών μαθηματικών και φυσικής, ο Raveendran μεγάλωσε σε ένα χωριό στη Νότια Ινδία πριν πάει στο πανεπιστήμιο. Σύντομα όμως ανακάλυψε την ικανότητα του στο να διδάσκει στους άλλους νέες γνώσεις και skills.

Το κοινό σύντομα έμαθε για τις κορυφαίες ικανότητες διδασκαλίας του Raveendran. Ο ίδιος άρχισε να γεμίζει στάδια και να λαμβάνει αιτήματα από μαθητές που επιθυμούν να μάθουν τις τεχνικές του.

Το 2011 έφτιαξε την ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης, για παιδιά ηλικίας πέντε έως 16 ετών. Χτισμένη γύρω σε διαδραστικά βίντεο, παιχνίδια και κουίζ, η πλατφόρμα βοηθά τους μαθητές με τα μαθήματα της τάξης τους καθώς και με την προετοιμασία των εξετάσεων.

Η startup έχει 35 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία, από τα οποία τα 2,5 εκατομμύρια πληρώνουν ετήσια προμήθεια $ 145 έως $ 290.

Ο νέος δισεκατομμυριούχος έχει τώρα το βλέμμα του στην παγκόσμια επέκταση, στοχεύοντας τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από μια πρόσφατη συνεργασία με τη Walt Disne. Ο Raveendran, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να κάνει για την εκπαίδευση ό, τι έκανε η Disney για ψυχαγωγία, δήλωσε ότι η συνεργασία θα βοηθήσει τα παιδιά να πάρουν νέες γνώσεις με τη βοήθεια των αγαπημένων τους χαρακτήρων, προβάλλοντας διαδραστικό περιεχόμενο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 15 =