αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 35χρονος δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του Spotify παραθέτει το σκληρό «μυστικό» της επιτυχίας του

Ο 35χρονος δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του Spotify παραθέτει το σκληρό «μυστικό» της επιτυχίας του

Ανεξάρτητα από το πόσες δουλειές έχεις να κάνεις σε μια ημέρα, συχνά ο χρόνος «δεν σου φτάνει» για έναν βασικό λόγο: Ξοδεύεις χρόνο σε άσκοπες δραστηριότητες που σου αποσπούν την προσοχή. Αν για παράδειγμα ξοδεύεις πολύ χρόνο την ημέρα για να σερφάρεις στα social media, να μιλάς στο τηλέφωνο και να βλέπεις Netflix, μάλλον είσαι σε αυτή την κατηγορία. Και ο χρόνος δεν σου φτάνει μετά.

Εκεί εστιάζει ο ιδρυτής του Spotify και δισεκατομμυριούχος, Daniel Ek. Όπως λέει ο ίδιος, οι αυστηροί κανόνες σε ότι αφορά τη διαχείριση του χρόνου, κάνουν τη διαφορά. Και το πάει ένα βήμα παραπέρα. Όπως εξηγεί στο FastCompany.com, δεν κάνει προσκλήσεις για κοινωνικές εξόδους. Αλλά και ούτε πάει όταν τον καλούν συνήθως. «Αν δεν εμφανιστείς, κάποιος μάλλον θα στεναχωρηθεί», παραδέχεται. Αλλά συμπληρώνει: «Λέω στους φίλους μου ότι τους ευχαριστώ που με καλούν, αλλά πιθανότατα δεν θα πάω». Έχει να κάνει με τις προτεραιότητες, σημειώνει ο Daniel Ek.

«Σίγουρα, αυτό ακούγεται ψυχρό, αλλά είναι μια πραγματικά για τη διατήρηση της εστίασης. Θέλουμε να πηγαίνουμε σε μπαρ ή έξω για δείπνο κάθε βράδυ ή να καθόμαστε στο τηλέφωνο όλη τη νύχτα κάθε βράδυ; Φυσικά και θέλουμε, είμαστε κοινωνικά πλάσματα. Αλλά αυτός δεν είναι ο έξυπνος τρόπος για να χειριστείς τη ζωή και να προχωρήσεις με την καριέρα σου», λέει ο ιδρυτής του Spotify.

Και συμπληρώνει: «Δεν είναι προσωπικό. Δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει η παρέα σου. Απλά εστιάζω σε κάτι».

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η δημιουργικότητα είναι αυτό το… ελεύθερο πνεύμα που δεν έχει σύνορα. Όχι, στην πραγματικότητα οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι στον κόσμο προγραμματίζουν τη δημιουργικότητά τους», τονίζει ο 35χρονος. Και καταλήγει: «Αν είστε πραγματικά συγκεντρωμένοι, αυτές είναι οι στιγμές που έρχονται οι ανακαλύψεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 14 =