αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 33χρονος που βγάζει 14.600 δολάρια τον μήνα σε παθητικό εισόδημα. «Δουλεύω 1 ώρα την ημέρα» λέει

Ο 33χρονος που βγάζει 14.600 δολάρια τον μήνα σε παθητικό εισόδημα. «Δουλεύω 1 ώρα την ημέρα» λέει

Τον δικό του δρόμο προς την επαγγελματική επιτυχία -και το μεγάλο εισόδημα- έχει βρει ο Ryan Hogue. Ο ίδιος παραθέτει όλη την ιστορία του τώρα το CNBC. «Το 2014, έβγαζα 85.000 $ ετησίως ως προγραμματιστής full-time. Ενώ έβγαζα αρκετά για να καλύψω τα έξοδα διαβίωσής μου, ένιωθα ότι αφιέρωνα πολύ από τον χρόνο μου στη δουλειά.

Ήξερα ότι υπήρχαν ευκαιρίες για παθητικό εισόδημα στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Έτσι, το 2016, μετά από πειραματισμό με το «dropshipping» (ένα επιχειρηματικό μοντέλο στο οποίο οι πωλητές δεν χρειάζεται να διατηρούν κανένα προϊόν σε απόθεμα), έπεσα πάνω σε μια ανάρτηση στο Reddit που με ενέπνευσε να ξεκινήσω ένα print-on-demand παράλληλο project», λέει.

Τι κάνει με απλά λόγια ο Ryan; Πουλάει μπλουζάκια με στάμπες, ενώ αναθέτει την εκτύπωση, τη συσκευασία και την αποστολή σε τρίτους προμηθευτές. «Μέχρι το 2020, κατάφερα να βγάζω αρκετά χρήματα για να παρατήσω τη δουλειά μου και να επικεντρωθώ στο κάνω το παράλληλο project μου full-time» εξηγεί.

«Σήμερα, στα 33 μου, βγάζω κατά μέσο όρο 14.600 $ το μήνα σε παθητικό εισόδημα από την print-on-demand επιχείρησή μου. Το καλύτερο είναι ότι δουλεύω σε αυτό μόνο 1 ώρα την ημέρα» τονίζει.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107148023-1667924083110-design2.jpg?v=1668009268&ffmt=webp

Πώς ξεκίνησε χωρίς σχεδιαστικό υπόβαθρο

«Το πρώτο μου σχέδιο σε μπλουζάκι ήταν ένα κακοσχεδιασμένο τέρας του Λοχ Νες. Ξεκίνησα χρησιμοποιώντας το Adobe Photoshop, αλλά μου φάνηκε πολύ δύσκολο να κινηθώ χωρίς εκπαίδευση. Τώρα χρησιμοποιώ τα All Sunsets, Creative Fabrica και Vexels για να δημιουργήσω τα σχέδιά μου. Αυτοί οι ιστότοποι είναι ιδανικοί για πωλητές print-on-demand που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό γραφικών, επειδή μπορείτε να κάνετε λήψη εικόνων εμπορικής χρήσης, αντί να τις κάνετε μόνοι σας.

Οι τιμές συνδρομής για το All Sunsets ξεκινούν από 59 $ το χρόνο, στο Creative Fabrica από 4 $ το μήνα και στο Vexels από 22 $ το μήνα» λέει.

Και συμπληρώνει: «Όταν επινοώ σχέδια, ερευνώ ποιες λέξεις-κλειδιά είναι δημοφιλείς στους πελάτες που χρησιμοποιούν τα Chrome Extensions DS Amazon Quick View και PrettyMerch».

Το παθητικό εισόδημα

«Περίπου το 50% του παθητικού εισοδήματός μου προέρχεται από το Amazon Merch on Demand, όπου πουλάω τα περισσότερα είδη. Μου αρέσει αυτή η πλατφόρμα γιατί δεν χρειάζεται να πληρώσετε χρήματα προκαταβολικά για το απόθεμα» εξηγεί.

Η διαδικασία είναι απλή:

-Δημιουργήστε ένα σχέδιο για T-shirt και αποθηκεύστε το ως αρχείο PNG.
-Ανεβάστε το έργο τέχνης σας στο Amazon Merch on Demand.
-Επιλέξτε τον τύπο προϊόντος και προσθέστε μια περιγραφή.
-Στη συνέχεια, η Amazon δημιουργεί μια τρισδιάστατη αποτύπωση του πώς θα ήταν το μπλουζάκι στην πραγματική ζωή.
-Η Amazon δημιουργεί μια καταχώριση προϊόντων στο Amazon.com, καθιστώντας το σχέδιο διαθέσιμο για αγορά.
-Κάθε φορά που ένας πελάτης πραγματοποιεί μια αγορά, η Amazon χειρίζεται την παραγωγή, την αποστολή και την εξυπηρέτηση πελατών.

Με την Amazon φυσικά να κρατά και τις σχετικές προμήθειες ανά πώληση.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107144086-1667315945141-ryanfeaturedimage.jpg?v=1668008997&w=740&h=416&ffmt=webp

Ο Ryan εκτός από μπλουζάκια, πουλά τα σχέδια του πάνω σε φούτερ, κούπες, καπέλα και άλλα αξεσουάρ όπως αυτοκόλλητα και θήκες τηλεφώνων.

«Μια άλλη πλατφόρμα που χρησιμοποιώ είναι η Printful, η οποία είναι παρόμοια με το Amazon Merch on Demand και είναι ένας φθηνός τρόπος για να βγάλω τα προϊόντα μου μπροστά σε περισσότερους ανθρώπους. Εκτυπώνει, συσκευάζει και αποστέλλει τα σχέδια που παραθέτω στο eBay και στο Etsy. Κοστίζει 0 $ για να καταχωρίσετε ένα σχέδιο στο eBay και 0,20 $ για να καταχωρίσετε ένα σχέδιο στο Etsy» σημειώνει.

«Ξεκίνησα επίσης ένα κανάλι στο YouTube και δημιούργησα διαδικτυακά μαθήματα για να μοιραστώ τις γνώσεις μου. Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι δεν χρειάζονται πτυχίο στη γραφιστική για να επιτύχουν στο print-on-demand μπίζνες. Χρειάζονται απλώς λίγη δημιουργικότητα και πολλή θέληση», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτός ο άνθρωπος απολύθηκε από την δουλειά του και κατάφερε να ξανά προσληφθεί από την ίδια εταιρία μέσα σε 24 ώρες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =