αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 30χρονος που έχει μια εταιρία αξίας 3 δισ. δολαρίων, παραθέτει το μάθημα που πήρε από τους Steve Jobs και Jeff Bezos

Ο 30χρονος που έχει μια εταιρία αξίας 3 δισ. δολαρίων, παραθέτει το μάθημα που πήρε από τους Steve Jobs και Jeff Bezos

Το 2012, ο Apoorva Mehta ήταν 25 ετών. Πήρε την μεγάλη απόφαση να ιδρύσει την grocery delivery startup, Instacart. Σήμερα, ο ίδιος είναι 30 ετών και έχει μια επιχείρηση με πολλούς εργαζόμενους και αξία που φτάνει τα 3,4 δισ. δολάρια. Για να φτάσει μέχρι εδώ, έπρεπε όχι μόνο να λάβει έξυπνες αποφάσεις, αλλά να γίνει και ένας καλός ηγέτης. Πήρε έμπνευση από δύο μοντέλα ηγετών: τον Jeff Bezos και τον Steve Jobs.

«Από τον Steve Jobs και τον Jeff Bezos, το μεγαλύτερο πράγμα που έμαθα είναι να μην συμβιβάζομαι» λέει ο 30χρονος CEO.

Όπως εξηγεί, στο Instacart δεν εφαρμόζει συνηθισμένες στρατηγικές που έχουν πράξει άλλες επιτυχημένες επιχειρήσεις στο παρελθόν. Θέλει η ομάδα του να βγάζει καινοτομία και να ανταποκρίνεται δημιουργικά στις προκλήσεις. Οι Apple και Amazon, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όρια τους και να παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες. Δεν συμβιβάστηκαν με τα όρια που υπήρχαν ήδη εκεί έξω. Σε όλα αυτά, παίζουν σημαντικό ρόλο οι ιδρυτές.

«Ως ιδρυτής και CEO, να ξέρετε ότι η επιχείρηση σας αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα σας» λέει ο Mehta.

Βέβαια και για τον ίδιο η επιτυχία δεν ήρθε εύκολα. Όπως σημειώνει το CNBC, πριν την τωρινή εταιρία δισεκατομμυρίων που έχει, ο νεαρός επιχειρηματίας είχε δημιουργήσει άλλες 20 startups. Τελικά, αποδεικνύεται και σε αυτή την ιστορία ότι όποιος επιμένει, στο τέλος φτάνει στη μεγάλη νίκη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =