αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 29χρονος που ήθελε απλά να γίνει πλούσιος. Τώρα είναι δισεκατομμυριούχος και μπήκε στη λίστα του Forbes

Ο 29χρονος που ήθελε απλά να γίνει πλούσιος. Τώρα είναι δισεκατομμυριούχος και μπήκε στη λίστα του Forbes

Εντάξει, μάλλον όλοι θέλουν να γίνουν πλούσιοι. Αλλά τελικά πως μπορείς να πετύχεις κάτι τέτοιο; Ο Sam Bankman-Fried βρήκε τον δικό του δρόμο. Και τα κατάφερε. Εκανε το ντεμπούτο του στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους του κόσμου. Τα 22,5 δισ. δολάρια που έχει βγάλει του εξασφαλίζουν την 32η θέση. Έφτασε ως εκεί μέσα από τα κρυπτονομίσματα.

Γιος δύο καθηγητών νομικής του Στάνφορντ, ο Bankman-Fried μεγάλωσε διαβάζοντας Χάρι Πότερ. Μετά την αποφοίτησή του, το 2014, έπιασε δουλειά ως trader ETFs στην Jane Street Capital. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισε να διοχετεύει ένα μέρος του υψηλού μισθού του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

F102021_COVERS-no-upc-1

Το 2017 παραιτήθηκε από τη δουλειά του και ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Alameda. Όμως σύντομα αντιλήφθηκε πόσο χαμηλό ήταν το επίπεδο των μεγάλων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων.  Και έτσι, δημιούργησε το FTX. Tο οποίο επιτρέπει στους traders να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως το bitcoin και το Ethereum. Συγκέντρωσε 900 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως η Coinbase Ventures και η SoftBank τον Ιούλιο, και πλέον έχει φτάσει σε αξία 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σήμερα, μέσω αυτού του χρηματιστηρίου πραγματοποιείται το 10% από το αξίας 3,4 τρισ. δολαρίων trading παραγώγων των επενδυτών κρυπτονομισμάτων.

«Μπλέχθηκα με το crypto χωρίς να έχω ιδέα τι ήταν το crypto» λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο 29χρονος.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Bankman-Fried δεν είχε αγοράσει ακόμη ούτε ένα bitcoin. Τώρα είναι δισεκατομμυριούχος. Και δεν είναι λάτρης των κρυπτονομισμάτων. Όπως λέει το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει όσο πιο πλούσιος γίνεται, έχοντας στο μυαλό του να δίνει αρκετά από τα όσα κερδίζει, σε άλλους που το έχουν ανάγκη.

Όταν τον ρωτούν εάν θα παρατούσε τα κρυπτονομίσματα στην περίπτωση που πίστευε ότι θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα χρήματα κάνοντας κάτι άλλο, δεν διστάζει να απαντήσει: «Θα το έκανα, ναι».

Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Bankman-Fried έχει δωρίσει «μόνο» 25 εκατ. δολάρια, δηλαδή το 0,1% της περιουσίας του, κάτι που σημαίνει ότι είναι από τους λιγότερο φιλάνθρωπους της λίστας Forbes 400. Παρόλα αυτά, πιστεύει ότι τελικά θα μπορέσει να αυξήσει τις δωρεές του τουλάχιστον κατά 900 φορές, εάν συνεχίζει να «καβαλά» το κύμα των κρυπτονομισμάτων, αντί να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη του τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποτε ο ιδρυτής του Zoom παραιτήθηκε από μια δουλειά με εξαψήφιο μισθό γιατί δεν ήταν χαρούμενος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eighteen =