αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 19χρονος που έγινε εκατομμυριούχος μέσω Bitcoin, έχει μια συμβουλή να δώσει στους νέους

Ο 19χρονος που έγινε εκατομμυριούχος μέσω Bitcoin, έχει μια συμβουλή να δώσει στους νέους

O Erik Finman έχει καταγράψει ήδη τη δική του ιστορία επιτυχία, παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 19 ετών. Πρόκειται για τον «μικρό» που έγινε εκατομμυριούχος μέσω Bitcoin, αφού άρχισε την ενασχόληση του με αυτό το 2011. Η αρχή αποτέλεσε ένα «δώρο» 1.000 δολαρίων σε μετρητά, που του έδωσε η γιαγιά του.

Ο ίδιος διαθέτει πλέον 401 bitcoins ή 4,4 εκατ. δολάρια, όπως σημειώνει το CNBC. Ήταν ίσως από τους πρώτους ανθρώπους που επένδυσε στο ψηφιακό νόμισμα, και το ρίσκο βγήκε. Μέσα από ένα post στο Twitter, ο Finman έδωσε τη δική του συμβουλή προς τους νέους.

«Βρες κάτι στο οποίο είσαι καλός και βρες έναν τρόπο να βγάλεις χρήματα κάνοντας το», τονίζει.

Και συμπληρώνει: «Αυτό είναι κομβική σημασίας για τους νέους. Η δημιουργία επιπλέον εισοδήματος θα σου επιτρέψει να αρχίζεις να επενδύεις νωρίτερα». Εξακολουθεί να έχει καλή γνώμη για το Bitcoin και είναι απέναντι σε όσους λένε ότι το Bitcoin «δεν είναι αληθινό, αλλά μόνο αριθμοί σε μια οθόνη». Εξηγεί ότι τα χρήματα στον τραπεζικό σου λογαριασμό είναι… επίσης αριθμοί σε μια οθόνη. Εκτιμά μάλιστα, ότι το Bitcoin είναι ένα εργαλείο για τους νέους ανθρώπους της εποχής μας, έτσι ώστε να γίνουν πλούσιοι.

Αν θέλουμε πάντως να δούμε την γενικότερη διαδρομή του Bitcoin, υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ότι όσοι επενδύουν εκεί θα βγουν χαμένοι στο τέλος. Όσοι ασχολούνται ενεργά με το Bitcoin θα έχουν «ένα κακό τέλος», έχει εκτιμήσει ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett.

Η ιστορία του Erik Finman μέχρι… τα εκατομμύρια

Όπως είπαμε πριν, όλα ξεκίνησαν το 2011. Όταν ο 13χρονος Finman επένδυσε τα 1.000 δολάρια που του έδωσε η γιαγιά του σε Bitcoins. Tότε φυσικά η αξία τους ήταν πολύ χαμηλότερη. Στη συνέχεια πούλησε κάποια coins και με τα 100.000 δολάρια που έλαβε, έφτιαξε την ιδιαίτερη πλατφόρμα εκπαίδευσης, Botangle. Το 2014.

Τον Ιανουάριο του 2015, βρήκε έναν επενδυτή που ήθελε να αγοράσει την εταιρία του. Η πρόταση; Ο επενδυτής θα έδινε στον Finman, 100.000 δολάρια ή 300 Bitcoin. Πιστεύοντας ότι το Bitcoin είναι το «next big think», o 18χρονος επέλεξε να πάρει τα ψηφιακά νομίσματα. Και μάλλον έκανε πολύ καλά.

Ο ίδιος είχε βάλει μάλιστα ένα στοίχημα με τους γονείς του, λέγοντας τους ότι θα γίνει εκατομμυριούχος μέχρι τα 18 του χρόνια. Εκείνοι ποτέ δεν τον πίεσαν να πάει στο πανεπιστήμιο. Το στοίχημα τελικά κερδήθηκε. «Μπορώ περήφανα να πω ότι τα κατάφερα. Και δεν πήγα στο πανεπιστήμιο» έχει πει ο 19χρονος εκατομμυριούχος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =