αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Όμιλος Olympia είναι κοντά στο να εξαγοράσει τα Media Markt στην Ελλάδα

Ο Όμιλος Olympia είναι κοντά στο να εξαγοράσει τα Media Markt στην Ελλάδα

Με θετική κατάληξη δείχνουν να ολοκληρώνονται οι αποκλειστικές συζητήσεις που ξεκίνησαν το περασμένο φθινόπωρο μεταξύ του Ομίλου Olympia και του γερμανικού ομίλου Ceconomy για την απόκτηση του ελέγχου της Media Markt στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο έλεγχος δέουσας επιμέλειας (due diligence) που διήρκεσε επί μακρόν έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί χωρίς σημαντικά ευρήματα. Οι δύο πλευρές και οι σύμβουλοι που προσλήφθηκαν, αποσαφήνισαν την απεικόνιση διάφορων λογιστικών εγγραφών, δίδοντας ουσιαστικά το “πράσινο φως”  για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Μιας συμφωνίας που θα υλοποιηθεί βάσει του ρωσικού “μοντέλου” με το οποίο ο όμιλος Ceconomy μείωσε την έκθεσή του στη Ρωσία. Συγκεκριμένα, το deal μεταξύ Olympia και Ceconomy προβλέπει τη δημιουργία κοινής εταιρείας στην οποία ο ελληνικός όμιλος θα κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ο όμιλος Ceconomy θα διατηρήσει μικρότερο (διψήφιο, σύμφωνα με πληροφορίες) ποσοστό.

Εδώ και αρκετούς μήνες, η δραστηριότητα της MEDIA SATURN Ηλεκτρονικά Ελλάς έχει περάσει κάτω από την ομπρέλα του East Region της MediaMarktSaturn Retail Group που περιλαμβάνει την Τουρκία και την Ελλάδα, ενώ οι κεντρικές αποφάσεις λαμβάνουν χώρα στα κεντρικά της Ceconomy στο Ντίσελντορφ.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Όμιλο Olympia, ο διοικητικός και λειτουργικός έλεγχος θα περάσει στα χέρια της ελληνικής πλευράς, η οποία σκοπεύει να διατηρήσει το σήμα “Media Markt” στην Ελλάδα, καθότι, μεταξύ άλλων, διαθέτει υψηλή αναγνώριση, ιδιαίτερα τους νέους ηλικιακά καταναλωτές.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου μέσα στις επόμενες 4-5 εβδομάδες, σηματοδοτώντας την είσοδο του Ομίλου Olympia στην αγορά των ηλεκτρικών ειδών και οικιακών συσκευών μέσω των 12 καταστημάτων και του e-shop που διατηρεί η Media Markt στην Ελλάδα.

Για τη δραστηριότητα της γερμανικής αλυσίδας, σημειωτέον, ενδιαφέρον είχε επιδείξει και η Πλαίσιο Computers (σ.σ. η οποία ετοιμάζεται για το δικό της, αυτόνομο, άνοιγμα στις λευκές συσκευές), ωστόσο οι συζητήσεις που προηγήθηκαν δεν είχαν θετική κατάληξη. Έτσι άνοιξε ο δρόμος, το περασμένο Καλοκαίρι, στην Olympia Group να καταθέσει τη δική της πρόταση και να φέρει σε πέρας, όπως όλα δείχνουν, την εξαγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =