αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ τσέχικος όμιλος SAZKA κατέθεσε δημόσια πρόταση για τις μετοχές που δεν κατέχει στον ΟΠΑΠ

Ο τσέχικος όμιλος SAZKA κατέθεσε δημόσια πρόταση για τις μετοχές που δεν κατέχει στον ΟΠΑΠ

Σε υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για τις μετοχές που δεν κατέχει στον ΟΠΑΠ προχώρησε ο τσέχικος όμιλος SAZKA, συμφερόντων του δισεκατομμυριούχου Karel Komarek.

Όπως αναφέρει το Euro2day.gr, κατά την ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ο προτείνων και τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με τον προτείνοντα κατείχαν ή ήλεγχαν, άμεσα ή έμμεσα, 105.270.000 Μετοχές (το 33,33%). Ο προτείνων ασκεί έμμεσο έλεγχο επί των εν λόγω μετοχών μέσω της συμμετοχής στα δικαιώματα ψήφου με ποσοστό 66,7% στην Emma Delta Management, η οποία με τη σειρά της είναι ο έμμεσος δικαιούχος των εν λόγω Μετοχών μέσω της 100% θυγατρικής της Emma Delta Hellenic Holdings Ltd.

Ως εκ τούτου, η δημόσια πρόταση αφορά σε 213.730.000 μετοχές που αντιστοιχούν στο 67% του οργανισμού αλλά και στο σύνολο των μετοχών που θα εκδοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος επανεπένδυσης του υπόλοιπου μερίσματος 2018 (scrip dividend, σημειώνεται ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στο πλαίσιο του προγράμματος έχει τεθεί στα 9,56 ευρώ).

Η δημόσια πρόταση ισχύει ανεξαρτήτως του αριθμού των μετοχών που θα προσφερθούν ενώ το προσφερόμενο αντάλλαγμα ανέρχεται στα 9,12 ευρώ ανά μετοχή (έναντι τρέχουσας τιμής στο ταμπλό στα 10,05 ευρώ).

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει το κείμενο της δημόσιας πρότασης, τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με τον προτείνοντα, είναι:

i) το Valea Foundation και οι οντότητες που ελέγχονται από αυτό, καθώς και ο κ. Jiri Smejc και οι οντότητες που αυτός ελέγχει, ως ασκούντες από κοινού έλεγχο επί του Προτείνοντος και

ii) η Εmma Delta Management Ltd. και οι οντότητες που ελέγχονται από αυτή

Σύμβουλος της SAZKΑ είναι η Citigroup.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + six =