αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ τρόπος για να απαλλαγείς για πάντα από τις διαφημιστικές τηλεφωνικές κλήσεις

Ο τρόπος για να απαλλαγείς για πάντα από τις διαφημιστικές τηλεφωνικές κλήσεις

Πιθανόν λαμβάνεις αρκετές διαφημιστικές τηλεφωνικές κλήσεις κατά καιρούς. Και δεν είσαι ο μόνος. Πολλές είναι οι εταιρίες στην εποχή μας που πάνε σε αυτή την πρακτική για να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι κλήσεις γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικές, αφού γίνονται «κρούσεις» ξανά και ξανά, ακόμα και για προϊόντα/ υπηρεσίες που έχεις ενημερώσει ότι δεν ενδιαφέρεσαι.

Και τι μπορείς να κάνεις; Υπάρχει λύση. Λέγεται εγγραφή στο μητρώο του α. 11. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 3471/2006 κάθε πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών είναι υποχρεωμένος να διατηρεί ένα μητρώο με στοιχεία των συνδρομητών του οι οποίοι του έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από τηλεφωνικές κλήσεις για κάθε είδους διαφημιστικούς – προωθητικούς σκοπούς.

Αυτό λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι απλά να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή μέσω κάποιου φυσικού καταστήματος με τον πάροχο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας του οποίου τις υπηρεσίες χρησιμοποιείτε και να ζητήσετε να εγγραφείτε στο συγκεκριμένο μητρώο. Κι αυτό γιατί αντίστοιχα οι εταιρίες που κάνουν τηλεπωλήσεις ή άλλες προωθητικές ενέργειες μέσω τηλεφώνου υποχρεούνται να προμηθεύονται από τις εταιρίες τηλεφωνίας τα στοιχεία του μητρώου αυτού που περιλαμβάνει μόνο τηλεφωνικούς αριθμούς κι όχι προσωπικά στοιχεία ώστε να εξαιρούν τους συγκεκριμένους αριθμούς από τις κλήσεις τους.

Σημειώνεται ότι ερίπτωση που αλλάξετε πάροχο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να κάνετε ξανά εγγραφή στο μητρώο του νέου σας παρόχου.

Σε περίπτωση δε που παρότι έχετε εγγραφεί στο συγκεκριμένο μητρώο, συνεχίζουν ακόμη κάποιοι να σας τηλεφωνούν για προωθητικούς σκοπούς χωρίς να το έχετε ζητήσει, μπορείτε να υποβάλετε σχετική καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις κατά τις οποίες καταναλωτές έχουν διεκδικήσει και έχουν πάρει αποζημιώσεις. Δείτε μια πρόσφατη περίπτωση εδώ, όπου πολίτης πήρε αποζημίωση 3.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − one =