αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ «τρελός» λόγος για τον οποίο ένας παίχτης του Counter Strike ξόδεψε 60.000 ευρώ για χάρη του παιχνιδιού

Ο «τρελός» λόγος για τον οποίο ένας παίχτης του Counter Strike ξόδεψε 60.000 ευρώ για χάρη του παιχνιδιού

Το Counter Strike: Global Offensive είναι ένα από τα δημοφιλέστερα First-Person online multiplayer παιχνίδια και η τελευταία προσθήκη της θρυλικής ομώνυμης σειράς games που γνωρίσαμε πρώτη φορά το 1999.

Όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχουν πολλοί gamers ανά τον κόσμο που αγαπούν και έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο CS:GO. Αρκετοί από αυτούς ξοδεύουν χρήματα με σκοπό την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού που θα τους καταστήσει ξεχωριστούς (in-game) από τους υπόλοιπους συμπαίκτες και αντιπάλους. Φαίνεται όμως πως μερικοί χρήστες χάνουν τον έλεγχο ή το μέτρο για το τι θεωρείται σπατάλη και τι όχι. Συγκεκριμένα, ένας παίχτης του Global Offensive αποφάσισε να πληρώσει το ποσό των 60 χιλιάδων δολαρίων (!) απλώς και μόνο για να αγοράσει ένα skin όπλου, δηλαδή τίποτα παραπάνω από ένα είδος ψηφιακού αυτοκόλλητου, όπως σημειώνει το Techblog.gr.

cs go skin

Για την ακρίβεια, ο παίχτης ξόδεψε 61.052,63 δολάρια για την απόκτηση του skin που έχει όνομα “Dragon Lore” και πρόκειται για την πιο ακριβή συναλλαγή στην σύντομη ιστορία του παιχνιδιού. Γιατί κόστιζε το ακριβά; Φαίνεται πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο «απόκτημα» που ανήκει στα Cobblestone πακέτα του CS:GO τα οποία «πέφτουν» κατά την διάρκεια ενός Major event. Τα συγκεκριμένα events όμως δεν είναι άμεσα προσβάσιμα μέσω του κλασικού gameplay, αφού διοργανώνονται από τρίτους με την… ευλογία της Valve.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που καθιστά το skin σπάνιο και συλλεκτικό είναι πως φέρει το ψηφιακό αυτόγραφο του Tyler “Skadoodle” Latham, παίκτη της πρωτης Αμερικάνικης ομάδας (ονόματι Cloud9) που κέρδισε μεγάλο event στο CS:GO. Να σημειωθεί πως ο πωλητής του Dragon Lore υποστηρίζει πως ο ίδιος το είχε αγοράσει έναντι 35 χιλιάδων δολαρίων, πριν προχωρήσει στην μεταπώληση του. Τελικά φαίνεται πως στον κόσμο υπάρχουν αρκετά λεφτά για… πέταμα, εκτός και αν κανείς θεωρεί τα ψηφιακά αυτοκόλλητα για όπλα σε multiplayer παιχνίδι σημαντικά κειμήλια. Όπως και να έχει, εμείς ευχόμαστε στον φίλο που το αγόρασε να το ευχαριστηθεί…!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 2 =