αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ τρίτος πλουσιότερος Έλληνας έκανε μπάσιμο στην Τράπεζα Πειραιώς- Η επίσημη ανακοίνωση

Ο τρίτος πλουσιότερος Έλληνας έκανε μπάσιμο στην Τράπεζα Πειραιώς- Η επίσημη ανακοίνωση

Ποσοστό άνω του 5% στην Τράπεζα Πειραιώς κατέχει πλέον ο Αριστοτέλης Μυστακίδης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: Κατόπιν της από 12.06.2020 ληφθείσας σχετικής γνωστοποίησης -το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει άμεσα ο Αριστοτέλης Μυστακίδης και ενσωματώνονται σε μετοχές ανήλθε την 11.06.2020 του ελαχίστου ορίου του 5%. Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης κατέχει άμεσα 22.370.811 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές (ήτοι ποσοστό 5,1232% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας).

Ο 58χρονος επιχειρηματίας είναι δισεκατομμυριούχος, και όπως γράφαμε σε παλαιότερο άρθρο μας ήταν ο 3ος πιο πλούσιος Έλληνας, στην λίστα του Forbes το 2019.

Έγινε πρώτη φορά δισεκατομμυριούχος το 2011 όταν η εταιρεία Glencore εισήχθη στο χρηματιστήριο και σήμερα διαθέτει πάνω από το 3% των μετοχών της εταιρείας (ένας από τους μεγαλύτερος μετόχους της Glencore). Ο Μυστακίδης παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του τμήματος χαλκού το 2018, μετά από δύο δεκαετίες στην εταιρεία.

O Μυστακίδης ξεκίνησε την καριέρα του στα εμπορεύματα στην Cargill όπου ήταν trader μη σιδηρούχων μετάλλων και στη συνέχεια μετέβη στην March Rich το 1993. Αργότερα, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Glencore και ο Μυστακίδης ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος χαλκού, τόσο για τις συναλλαγές όσο και για τις εξορύξεις.

https://air.euro2day.gr/media/resizedpics/picsMain930/23/1481023-mistakidis-930.jpg
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − two =