αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ συνιδρυτής του Kickstarter περιγράφει το πως αποφάσισε να αφήσει την κανονική δουλειά του το 2009

Ο συνιδρυτής του Kickstarter περιγράφει το πως αποφάσισε να αφήσει την κανονική δουλειά του το 2009

Είναι ένα ζήτημα που φοβίζει αρκετούς startuppers: Το πότε πρέπει να αφήσουν την καθημερινή δουλειά τους, για να μπουν full time στο νέο project τους. Το ίδιο φόβιζε κάποτε και τον συνιδρυτή του Kickstarter, Yancey Strickler. Ναι, είναι ένας από τους ανθρώπους που δημιούργησαν τον «γίγαντα» του crowdfunding.

Κι όμως, στο ξεκίνημα του ταξιδιού, οι προβληματισμοί ήταν οι ίδιοι με αυτούς που έχει ο μέσος νέος επιχειρηματίας.

«Ο μόνος στόχος στη ζωή μου, ήταν να είμαι συγγραφέας», είπε ο Yancey Strickler, στο Northside Festival στο Brooklyn. Εκεί γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε το πως ξεκίνησαν όλα.

Όπως είπε, όταν έγινε το λανσάρισμα του Kickstarter το 2009, ο ίδιος εργαζόταν ως editor-in-chief σε μια μουσική υπηρεσία. Του άρεσε η δουλειά του και η ομάδα με την οποία δούλευε. «Η ιδέα της παραίτησης και της μη ύπαρξης εισοδήματος ήταν τρομακτική», τόνισε ο γνωστός επιχειρηματίας. Μάλιστα, σε εκείνη τη φάση είχε απομείνει ο μόνος συνιδρυτής που δεν είχε μπει full time στο Kickstarter που ανέβαινε συνεχώς.

Κάπου εκεί, πήρε την μεγάλη απόφαση. Σε αυτό συντέλεσε η συμβουλή του venture capitalist, Fred Wilson. Ο οποίος θα τους χρηματοδοτούσε κιόλας. Είπε στον Strickler ότι ένας συνιδρυτής πρέπει να εστιάσει απόλυτα στο project του για να φτάσει στην επιτυχία. Συγκεκριμένα, ο συνιδρυτής πρέπει να ορίζει το όραμα της εταιρίας, να κάνει τις σωστές προσλήψεις και να διασφαλίζει ότι υπάρχουν μετρητά στην τράπεζα. Αυτά είναι δύσκολο να τα διαχειριστεί, αν κάνει κι άλλη δουλειά.

Ο Strickler τότε το έκανε, και η πορεία το δικαίωσε. Σήμερα, εξακολουθεί να καταλαβαίνει όλους εκείνους τους startupper που φοβούνται να κάνουν το μεγάλο βήμα. Υπογραμμίζει ωστόσο, ότι από ένα σημείο και μετά «πρέπει απλά να το κάνεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =