αρχικηVIRALΟ Πύργος του Άιφελ ετοιμάζεται για ολική ανακαίνιση που θα διαρκέσει 15 χρόνια

Ο Πύργος του Άιφελ ετοιμάζεται για ολική ανακαίνιση που θα διαρκέσει 15 χρόνια

Πνοή σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Παρισιού, το σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας και σημείο συνάντησης των εραστών, δίνει η απόφαση της δημάρχου Αν Ινταλγκό για την ανακαίνιση του Πύργου του Άιφελ, σε μία προσπάθεια να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 από άλλες πόλεις όπως το Λος Άντζελες και η Βουδαπέστη.

Η απόφαση θα ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ το Παρίσι έχει θέσει υποψηφιότητα και για την οργάνωση της World Expo 2025, μαζί με το Μάντσεστερ και την Οσάκα.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο αναμένεται να στοιχίσει περίπου 317 εκατ ευρώ, οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 χρόνια και θα περιλαμβάνουν τη βελτίωση των χώρων υποδοχής, όπως των ταμείων και των ανελκυστήρων, την αναβάθμιση της ασφάλειας λόγω του φόβου τρομοκρατικών επιθέσεων στα αξιοθέατα του Παρισιού, καθώς και ριζικές αλλαγές στον φωτισμό.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο CNN Greece, το σήμα κατατεθέν του Παρισιού επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 7 εκατ. τουρίστες, με ετήσια έσοδα 82 εκατ. ευρώ. Όπως έγραψε η δήμαρχος της πόλης Αν Ινταλγκό στο Twitter: “Ακούω ότι το Παρίσι έχει χάσει τη λάμψη και την ελκυστικότητά του και αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι Παριζιάνοι μπορούν να αναδείξουν την πόλη τους, χωρίς να καταστρέψουν την ιστορία τους”.

Σύμβολο του Παρισιού και αριστούργημα της μηχανικής ο Πύργος του Άιφελ ήταν μια ιδέα που σχεδίασε και κατασκεύασε ο Γκουστάβ Άιφελ που αρχικά τον είχε παρομοιάσει με τις πυραμίδες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − five =