αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Νο1 ψυχολογικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φτάνουν στην επιτυχία

Ο Νο1 ψυχολογικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φτάνουν στην επιτυχία

Υπάρχει ένα ψυχολογικό στοιχείο που διαχωρίζει τους πετυχημένους ανθρώπους από όλους τους υπόλοιπους. Και το έχει αποδείξει η επιστήμη, όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό Thrive Global. Όταν πρόκειται για την επίτευξη κάποιου στόχου και την επιτυχία, οι περισσότεροι άνθρωποι εστιάζουν στον επόμενο σταθμό της ζωής τους. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως να νιώθουν μια απογοήτευση για την τωρινή τους κατάσταση. Είναι ένας τύπος ατόμων που βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα.

Ναι, στην προσπάθειά τους για να φτάσουν στην επιτυχία, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να γίνονται αμέσως δυσαρεστημένοι με την τρέχουσα κατάσταση τους και επικεντρώνονται στις αποτυχίες τους. Αντί να είναι θετικοί και με αυτοπεποίθηση.

Οι εξαιρετικά επιτυχημένοι άνθρωποι από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν μια μέθοδο που υποστηρίζεται από την επιστήμη, για να παραμείνουν σε κορυφαία επίπεδα απόδοσης. Νιώθουν ευγνωμοσύνη για αυτό που έχουν τώρα, και για τα όσα ήδη συμβαίνουν στη ζωή τους. Επιπλέον, η ευγνωμοσύνη σε οδηγεί σε μια πιο ευτυχισμένη διάθεση, η οποία επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο δρας. Η ευγνωμοσύνη αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας.

«Να είσαι ευγνώμων για το τι έχεις. Θα καταλήξεις να έχεις περισσότερα. Αν επικεντρωθείς σε αυτά που δεν έχεις, ποτέ δεν θα έχεις αρκετά», όπως λέει η Oprah Winfrey.

Στον ίδιο δρόμο κινείται, για παράδειγμα, και ο Mark Zuckerberg. Τον βλέπουμε να ευχαριστεί συνεχώς τους ανθρώπους που έχει γύρω του, και να νιώθει ευγνωμοσύνη για τα όσα συμβαίνουν στη ζωή του. Όπως η επιτυχία του FB ή η δημιουργία της ωραίας οικογένειας του. Βλέπει τα θετικά, ενώ παράλληλα εργάζεται για αν γίνεται όλο και καλύτερος, σε κάθε επίπεδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − two =