αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις», λέει η Έφη Αχτσιόγλου

«Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει χωρίς ηλικιακές διακρίσεις», λέει η Έφη Αχτσιόγλου

Χωρίς ηλικιακές διακρίσεις θα ισχύει ο νέος αυξημένος βασικός μισθός, όπως εξήγησε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Παράλληλα τόνισε: «ο ηλικιακός ρατσισμός στην αμοιβή των νέων εργαζομένων θα σταματήσει. Ο υποκατώτατος μισθός των 511 ευρώ μεικτά συνιστά μία δυσμενή ηλικιακή διάκριση σε βάρος των νέων έως 25 ετών, η οποία θεσπίστηκε το 2012, με πρόσχημα τη δήθεν ευκολότερη πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας».

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής», Η υπουργός Εργασίας τονίζει ότι η θέσπιση του υποκατώτατου μισθού «στην ουσία δημιούργησε ένα πλήθος εργατικού δυναμικού, το οποίο έγινε αντικείμενο σκληρής εκμετάλλευσης και ταυτόχρονα μοχλός πίεσης για συνολική καθίζηση των μισθών» και προσθέτει ότι αποτελεί «μία συνειδητή επιλογή συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είχαν ως δόγμα τους τη συμπίεση της εργασίας στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

«Η διαδικασία της αύξησης του κατώτατου μισθού θα ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει περίπου τέσσερις μήνες», τονίζει η κ. Αχτσιόγλου και σημειώνει ότι το ύψος της αύξησης θα προκύψει μέσω της διαδικασίας, που προβλέπει τη σύνταξη εκθέσεων από συγκεκριμένους επιστημονικούς φορείς και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «θα επηρεαστούν θετικά και εργαζόμενοι που αμείβονται με ποσά πάνω από τον σημερινό κατώτατο μισθό και τα οποία θα ξεπεράσει το νέο επίπεδο του κατώτατου μισθού».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =