αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ο μόνος τρόπος για να μάθεις αν θα πετύχει, είναι να το κάνεις»: 13 σοφές φράσεις από τον best seller συγγραφέα Simon sinek

«Ο μόνος τρόπος για να μάθεις αν θα πετύχει, είναι να το κάνεις»: 13 σοφές φράσεις από τον best seller συγγραφέα Simon sinek

Για τον Simon Sinek έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για τον best seller συγγραφέα, ο οποίος εστιάζει τα τελευταία χρόνια σε θέματα που αφορούν τους Millennials. Ενώ είναι επίσης γνωστός για τις ομιλίες που κάνει- πολλές εκ των οποίων γίνονται viral.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, έχει πει και αρκετές σοφές φράσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως χρήσιμα μαθήματα για εμάς τους υπόλοιπους. Εδώ είναι 13 από αυτές.

1# Μια ομάδα, δεν είναι μια ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται. Μια ομάδα είναι μια ομάδα ανθρώπων που εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον.

2# Εχω δει ότι όταν είσαι αισιόδοξος, η ζωή έχει έναν αστείο τρόπο να σε φροντίζει.

3# Οι μεγάλοι ηγέτες δεν είναι οι πιο δυνατοί, είναι αυτοί που είναι ειλικρινείς για τις αδυναμίες τους. Οι μεγάλοι ηγέτες δεν είναι οι πιο έξυπνοι. Eίναι αυτοί που παραδέχονται πόσα δεν ξέρουν. Οι μεγάλοι ηγέτες δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα. Eίναι αυτοί που ζητούν από τους άλλους να τους βοηθήσουν. Οι μεγάλοι ηγέτες δεν βλέπουν τους εαυτούς τους ως σπουδαίους. Βλέπουν τον εαυτό τους ως άνθρωπο.

4# Η ζωή είναι όμορφη όχι λόγω των πραγμάτων που βλέπουμε ή κάνουμε. Η ζωή είναι όμορφη χάρη στους ανθρώπους που συναντάμε.

5# Το όραμα είναι η ικανότητα να μιλάμε για το μέλλον με τέτοια σαφήνεια που είναι σαν να μιλάμε για το παρελθόν.

6# Είναι καλύτερα να απογοητεύεις τους ανθρώπους με την αλήθεια παρά να τους κατευνάζεις με ένα ψέμα

7# Κάποιοι βλέπουν το ρίσκο ως λόγο για να μην προσπαθήσουν. Κάποιοι το βλέπουν ως εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί. Το ρίσκο είναι το ίδιο. Το να προσπαθήσεις ή όχι εξαρτάται από την οπτική σου.

8# Κανένα σχέδιο δεν πηγαίνει ποτέ σύμφωνα με το σχέδιο.

9# Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να ακούς και στο να περιμένεις τη σειρά σου για να μιλήσεις.

10# Μπορείς εύκολα να κρίνεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, από το πώς συμπεριφέρεται σε αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτόν.

11# Αν θέλεις να πετύχεις κάτι σε αυτόν τον κόσμο, πρέπει να συνηθίσεις στην ιδέα ότι δεν θα αρέσεις σε όλους.

12# Ο μόνος τρόπος για να μάθεις αν θα πετύχει, είναι να το κάνεις.

13# Το πρωταρχικό συστατικό για την πρόοδο είναι η αισιοδοξία. Η ακλόνητη πεποίθηση ότι κάτι μπορεί να γίνει καλύτερο οδηγεί την ανθρώπινη φυλή μπροστά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 7 =