αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ο μόνος τρόπος για να βγεις από ένα μικρό κουτί, είναι να δημιουργήσεις τον δρόμο για να βγεις έξω»

«Ο μόνος τρόπος για να βγεις από ένα μικρό κουτί, είναι να δημιουργήσεις τον δρόμο για να βγεις έξω»

Κάποτε άφησε την καλοπληρωμένη δουλειά του στην Wall Street για να ξεκινήσει ένα δικό του project. Λίγοι πίστευαν στην επιτυχία του. Τελικά τα κατάφερε. Το project που ξεκίνησε από ένα μικρό γραφείο στις ΗΠΑ ήταν η Amazon. Και ιδρυτής ο Jeff Bezos. Σήμερα η Amazon είναι ένας κολοσσός. Και ο Bezos είναι σταθερά μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής του έχει πει αρκετές… σοφές φράσεις. Διατυπωμένες με τόσο απλό τρόπο, που είναι κατανοητές στον καθένα. Το It’s Possible συγκέντρωσε 8 τέτοιες φράσεις του. Που σίγουρα μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα μαθήματα για όλους μας.

 

1- Μια συνηθισμένη ερώτηση στην επιχειρηματικότητα είναι «γιατί;». Αυτή είναι μια καλή ερώτηση, αλλά η ακόμα καλύτερη είναι «γιατί όχι;».

2- Το brand name είναι για μια εταιρία ότι και η φήμη για έναν άνθρωπο. Κερδίζεις καλή φήμη προσπαθόντας να κάνεις δύσκολα πράγματα.

3- Αν σκοπεύετε να καινοτομήσετε, πιστεύω ότι θα πρέπει να είστε επίσης πρόθυμοι να παρεξηγηθείτε.

4- Έχεις φτιάξει μια καλή υπηρεσία, αν ο πελάτης δεν χρειάζεται να σε καλέσει, δεν χρειάζεται να σου μιλήσει. Απλά δουλεύει.

5- Η ζωή είναι πολύ μικρή, για να κάνουμε παρέα με ανθρώπους που δεν είναι πολυμήχανοι.

6- Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει κακή στιγμή για να καινοτομήσεις.

7- Ο μόνος τρόπος για να βγεις από ένα μικρό κουτί, είναι να δημιουργήσεις τον δρόμο για να βγεις έξω.

8- Αν ποτέ δεν σου γίνεται κριτική, τότε ταρακουνήσου. Δεν κάνεις τίποτα καινούργιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =