αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «μηχανισμός» για να βρεις ποιες συνήθειες σου κλέβουν ενέργεια: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

Ο «μηχανισμός» για να βρεις ποιες συνήθειες σου κλέβουν ενέργεια: Εξηγεί η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη

Υπάρχουν συνήθεις που λειτουργούν θετικά και μας δίνουν ενέργεια μέσα στην ημέρα. Υπάρχουν και άλλες που –ίσως χωρίς καν να το καταλάβουμε- μας «ρουφάνε» ενέργεια. Με τα δεδομένα αυτά βέβαια να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Εδώ όμως υπάρχει ένα ρώτημα: Πως μπορείς να διαπιστώσεις ποιες συνήθειες επιδρούν θετικά σε εσένα και ποιες όχι;

Το It’s Possible συνάντησε την Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη, η οποία περιγράφει έναν ιδιαίτερο «μηχανισμό» που μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

«Πολλές φορές κάνουμε δραστηριότητες μέσα στην ημέρα χωρίς να ξέρουμε γιατί τις κάνουμε. Είναι χρήσιμο να κάτσουμε να παρατηρήσουμε όλες τις δραστηριότητες μας και να δούμε ποιες μας δίνουν ενέργεια και ποιες όχι» σημειώνει η ίδια. Και συμπληρώνει: «Κάπως έτσι μπορούμε να καταλάβουμε και πράγματα για τον εαυτό μας. Να δούμε με τι είναι καλύτερο να ασχοληθούμε».

Με αυτό τον τρόπο φτιάχνεις ένα νέο πρόγραμμα. Και διαχωρίζεις τις συνήθειες που θες να κρατήσεις, από αυτές που θα αφήσεις πίσω.

«Ουσιαστικά αυτός είναι ένας μηχανισμός για να καλλιεργήσεις την αυτογνωσία σου. Κάτι που μπορεί να σε οδηγήσει και προς τον σκοπό της ζωής σου. Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν ξέρουμε ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας και με τι πραγματικά θα θέλαμε να ασχοληθούμε», εξηγεί η Μαρία Μισύρη.

Όπως συμπληρώνει, πολλές φορές «θάβουμε» τα δικά μας «θέλω» λόγω της καθημερινότητας ή λόγω της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούμε.

Είναι χρήσιμο ο κάθε ένας άνθρωπος ξεχωριστά να βρει τις δραστηριότητες εκείνες που τον γεμίζουν ενέργεια. Είναι σημαντικό ακόμα και στα χόμπι μας. «Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει η ζωγραφική, αλλά λόγω της καθημερινότητας τους δεν ζωγραφίζουν ποτέ» λέει η Μ. Μισύρη. Μάλιστα έτσι «χάνουμε» πολλά χόμπι που θα μπορούσαν ακόμα και να μετατραπούν σε δουλειά ή να μας βοηθήσουν στο ήδη υπάρχον επάγγελμα μας.

Όπως εξηγεί η Μ. Μισύση, κάθε βράδυ μπορείς να κάνεις το εξής: Δες τις δραστηριότητες που έκανες μέσα στην ημέρα και φτιάξε μια λίστα. Δες ποιες από τις δραστηριότητες τις νιώθεις ως «αγγαρεία». Και εκεί είναι που ίσως πρέπει να κάνεις τις αλλαγές: Προσπάθησε να βρεις γιατί υπάρχουν στο πρόγραμμα αυτές οι δραστηριότητες. Σε οδηγούν κάπου στην ζωή σου; Είναι πιθανό να διαπιστώσεις ότι αρκετές από αυτές τις συνήθειες μπορούν να βγουν από την ζωή σου.

Και είναι επίσης χρήσιμο να βάλεις τις σωστές προτεραιότητες. Δεν γίνεται να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Ανάλογα με την φάση που βρίσκεται η ζωή σου, χρειάζεται να κάνεις και κάποιες επιλογές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 20 =