αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ μετανάστης που έγινε εκατομμυριούχος παραθέτει 5+1 συμβουλές για να ξεκινήσεις ένα πετυχημένο business project

Ο μετανάστης που έγινε εκατομμυριούχος παραθέτει 5+1 συμβουλές για να ξεκινήσεις ένα πετυχημένο business project

Ο Robert Herjavec είναι γνωστός επιχειρηματίας και επενδυτής. Η διαδρομή του από το μηδέν μέχρι την εκτόξευση δεν ήταν καθόλου εύκολη. Σήμερα είναι εκατομμυριούχος, αλλά κάποτε ήταν ένας μετανάστης που έφτασε στην Βόρεια Αμερική σε ηλικία 8 ετών, με 20 δολάρια στην τσέπη. Η οικογένεια του έφυγε από την Γιουγκοσλαβία, για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή.

Έχουμε παραθέσει την ιστορία του αναλυτικά σε παλαιότερο άρθρο μας και μπορείτε να την θυμηθείτε εδώ.

Ο ίδιος μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή, έχει τις δικές του συμβουλές να παραθέσει σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν ένα business project και να φτάσουν στην επιτυχία.

«Μην ψάχνετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, αναζητήστε ένα πρόβλημα. Πάρα πολλοί άνθρωποι σκέφτονται: “Α, πρέπει να ξεκινήσω μια επιχείρηση για να κάνω αυτό ή για να κάνω εκείνο”. Οι καλύτερες επιχειρήσεις είναι αυτές που εντοπίζουν ένα πρόβλημα» λέει αρχικά ο ίδιος στο Business Insider.

Και παραθέτει τις 5+1 συμβουλές του προς τους επιχειρηματίες.

Συμβουλή Νο. 1: Βρείτε ένα πρόβλημα. Και λύστε το.

Συμβουλή Νο. 2: Ρωτήστε έναν πελάτη που πληρώνει.

Οι άνθρωποι φοβούνται θανάσιμα την απόρριψη. Προτιμούν να πάρουν ένα ψεύτικο «ναι» παρά ένα πραγματικό «όχι». Ακούστε την αλήθεια. Είναι καλύτερα να χαλάσετε την καρδιά σας νωρίς, πριν βυθίσετε πολλά χρήματα σε μια προσπάθεια.

Συμβουλή Νο. 3: Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά μετρητά για να πληρώσετε το ενοίκιο, γιατί θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να φέρει έσοδα μια επιχείρηση.

«Ο μπαμπάς μου είχε μια συμβουλή. Έλεγε: Είναι καλό να ονειρεύεσαι. Είναι καλό να θέλεις να γίνεις μεγάλος. Αλλά ο κανόνας Νο. 1 είναι: Πλήρωσε το ενοίκιο» θυμάται ο διάσημος επιχειρηματίας.

Συμβουλή Νο. 4: Κάντε ένα πράγμα. Καλά.

Μην προσπαθείς να κάνεις… 20 πράγματα. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια εξαιρετική επιχείρηση, να είστε υπέροχοι σε ένα πράγμα. Όσο πιο συγκεκριμένοι είστε, τόσο περισσότερη εξειδίκευση θα μπορείτε να έχετε.

Συμβουλή Νο. 5: Εάν πρόκειται να ανταγωνιστείτε σε μια μεγάλη αγορά, προχωρήστε γρήγορα.

Αν κινείσαι γρήγορα, δεν μπορούν να σε πιάσουν. «Ξέρετε, πριν ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση, νόμιζα ότι κατάλαβα πως να κινούμαι γρήγορα και αυτό που κατάλαβα όταν ξεκίνησα την επιχείρησή μου είναι ότι είσαι υπεύθυνος για όλα. Ο καφές δεν εμφανίζεται στην ώρα του: Είστε υπεύθυνοι για αυτό. Δεν υπάρχει χαρτί υγείας: Είστε υπεύθυνοι για αυτό. Κανείς δεν καθάρισε το γραφείο μου: Είμαι υπεύθυνος γι’ αυτό.

Έτσι, αυτό που συμβαίνει όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση είναι ότι έχετε τόσες πολλές ώρες, αλλά το ύψος της ευθύνης πηγαίνει σε αυτό, επομένως πρέπει να συμπιέσετε το χρόνο. Το να είσαι σπουδαίος επιχειρηματίας έχει να κάνει με τη συμπίεση του χρόνου. Πρέπει να πας γρήγορα», λέει ο Robert Herjavec.

🔴 Μπόνους: Πώς να κινηθείτε γρήγορα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάτε γρήγορα. Το πρώτο είναι: Μάθετε να λέτε «όχι».

Επίσης: Δώστε ευθύνες στους άλλους. «Αν είναι δουλειά σου να κάνεις κάτι, δεν είναι δική μου δουλειά να το κάνω για σένα. Έτσι, αυτό που μάθαμε εδώ και πολύ καιρό είναι να ζητάμε από τους ανθρώπους να λογοδοτούν για πράγματα και μην φοβάστε να τους το πείτε αν τα μπέρδεψαν» λέει.

Μία άλλη συμβουλή είναι, ναι, να είσαι πιο αποτελεσματικός, να το κάνεις πιο γρήγορα.

Το τελευταίο και σημαντικό: «Δεν θα κοιμηθείς πολύ. Ο κόσμος μου λέει πάντα, “Θεέ μου, κοιμάσαι τόσο λίγο. Μακάρι να μπορούσα να το κάνω αυτό”. Και νομίζω ότι δεν είναι ένα γονίδιο που έχω. Απλώς υπάρχουν τόσα πολλά να κάνουμε. Πρέπει να το κάνεις» καταλλήγει ο διάσημος επενδυτής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 9 =