αρχικηVIRALΟ μήνας κατά τον οποίο γεννιούνται οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι

Ο μήνας κατά τον οποίο γεννιούνται οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι

Τι θα σκεφτόσουν αν σου λέγανε ότι υπάρχει ένας μήνας τους έτους κατά τον οποίο γεννιούνται οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι; Μάλλον δεν θα το έπαιρνες στα σοβαρά.

Ωστόσο μια έρευνα μιλάει πολύ σοβαρά, και λέει ότι όσοι είναι γεννημένοι τον Σεπτέμβριο, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν πετυχημένοι.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα του αμερικανικού National Bureau of Economic Research, την οποία έχει δημοσιεύσει το CNBC, όσα παιδιά γεννιούνται τον Σεπτέμβριο έχουν πιθανό «πλεονέκτημα» στο σχολείο, αφού είναι συνήθως τα πιο μεγάλα στην τάξη τους. Κάτι που μπορεί να κάνει την διαφορά στην διάρκεια των σχολικών ετών αλλά και αργότερα στη ζωή τους.

«Η είσοδος στο σχολείο σε μεγαλύτερη ηλικία, αυξάνει τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών», σημειώνει η έρευνα. Όπως εξηγεί, τα γενέθλια του Σεπτεμβρίου λειτουργούν ως «όριο» για αρκετές χώρες. Όσα παιδιά έχουν γεννηθεί τον εν λόγω μήνα μπορούν αν περιμένουν ως την επόμενη χρονιά για να μπουν στο σχολείο, σε σύγκριση με κάποιον συνομήλικο τους που έχει γεννηθεί ένα μήνα μετά, δηλαδή τον Αύγουστο. Άρα τα παιδιά του Σεπτεμβρίου μπορούν να είναι τα μεγαλύτερα στην τάξη τους.

Η έρευνα εξέτασε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά, γεννημένα στη Φλόριντα μεταξύ του 1994 και του 2000. Κατά μέσο όρο, τα παιδιά που γεννήθηκαν το Σεπτέμβριο ήταν περίπου 2% πιο πιθανό να φοιτήσουν στο πανεπιστήμιο, 3% πιθανότερο να αποφοιτήσουν από το πανεπιστήμιο, και λιγότερο πιθανό να έχουν εγκληματική συμπεριφορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =