αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ μέσος χρήστης ξοδεύει έναν ολόκληρο μήνα το χρόνο, πάνω από το smartphone του

Ο μέσος χρήστης ξοδεύει έναν ολόκληρο μήνα το χρόνο, πάνω από το smartphone του

Ο μέσος χρήστης ενός smartphone ξοδεύει 2 ώρες και 15 λεπτά την ημέρα –το οποίο αντιστοιχεί σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα τον χρόνο- χρησιμοποιώντας κάποιες από τις 60 με 90 εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες στη συσκευή του, σύμφωνα με στοιχεία παγκόσμιας έρευνας της App Annie.

Από το σύνολο των εγκατεστημένων εφαρμογών, ουσιαστικά χρησιμοποιεί περίπου 30 (τουλάχιστον μία φορά τον μήνα) και σε καθημερινή βάση ασχολείται με 9.

Τα apps που ανήκουν στην κατηγορία Utilities & Tools έχουν προβάδισμα σε αριθμό εγκαταστάσεων, αφού σε αυτή ανήκουν πολλές από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές (όπως οι browsers και διάφορα άλλα εργαλεία), ενώ μεταξύ των apps που κατεβάζουν οι χρήστες το προηγούνται εκείνες από τις κατηγορίες του Social Networking και της Επικοινωνίας.

Πάντως, πολύ από τον χρόνο μας τον αφιερώνουμε σε εφαρμογές Dating και Productivity, αφού κάθε φορά που ενεργοποιούμε κάποιο σχετικό app ξοδεύουμε κατά μέσα όρο τέσσερα λεπτά.

Όπως σημειώνει το News247.gr, οι χρήστες iOS συσκευών (δηλαδή iPhone) φαίνεται να παίζουν λιγότερο παιχνίδια στο smartphone από εκείνους με Android. Ιάπωνες και Νοτιοκορεάτες είναι με διαφορά μπροστά στον χρόνο που δίνουν καθημερινά στο mobile gaming – αγγίζουν τη μιάμιση ώρα, όταν ο μέσος όρος των υπολοίπων κυμαίνεται στη μισή.

Τα παιχνίδια είναι και η βασική πηγή εσόδων για τα app stores, με το 75% των χρημάτων που δαπανώνται on line για εφαρμογές να προέρχεται από την αγορά gaming περιεχομένου, απευθείας ή μέσα από το παιχνίδι (in-app).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =