αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ κολοσσός Wyndham εξηγεί γιατί επεκτείνεται ταχύτατα στην Ελλάδα

Ο κολοσσός Wyndham εξηγεί γιατί επεκτείνεται ταχύτατα στην Ελλάδα

«Follow the planes»! Με αυτή τη φράση ο Έλληνας Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου Wyndham Group για την Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική (ΕΜΕΑ) Δημήτρης Μανίκης, σηματοδότησε τη στρατηγική ανάπτυξής του σε προορισμούς που εμφανίζουν μεγάλη αύξηση αεροπορικών συνδέσεων αλλά και τους λόγους της αλματώδους επέκτασής του στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής (Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος) του αμερικανικού κολοσσού (9.000 ξενοδοχεία σε 80 χώρες) Geoff Ballotti το έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρο. «Το 2012» είπε «η Ελλάδα μετρούσε 15 εκατ. διεθνείς τουριστικές αφίξεις και, ήδη, έχει ξεπεράσει τα 30 εκατ.» Για να συμπληρώσει λίγο αργότερα πως «Δεν υπάρχουν πολλά μέρη στη Γη με τέτοια αύξηση εσόδων ανά δωμάτιο στα ξενοδοχεία (RevPAR) όπως η Ελλάδα».

Τα κορυφαία στελέχη του αμερικανικού ομίλου βρέθηκαν χθες στην Αθήνα για να αναγγείλουν επίσημα την επέκτασή του στην Κρήτη και τη Λευκωσία σε συνεργασία με την Zeus International. Οι δύο νέες προσθήκες αφορούν το ξενοδοχείο Mirabello Beach & Villas στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου το οποίο θα αναβαθμιστεί πλήρως και θα μετονομαστεί σε Wyndham Grand Mirabello και το πρώην Holiday Inn της Λευκωσίας το οποίο πρόκειται να αναβαθμιστεί πλήρως για να μετατραπεί σε Wyndham.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Zeus International Χάρης Σιγανός, το Wyndham Grand Mirabello θα αποτελέσει την δεύτερη (μετά το Wyndham Grand Athens του ομίλου Viohalco  στην Πλατεία Καραϊσκάκη) «ναυαρχίδα» του αμερικανικού ομίλου στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο επέκτασής του σε ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς.

Η αλματώδης ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, την ίδια στιγμή, έχει οδηγήσει το top management του Wyndham Hotel Group να επαναπροσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συμφωνίας του με την Zeus International η οποία προέβλεπε, αρχικά, τη δημιουργία συνολικά 20 ξενοδοχείων σε ορίζοντα 10ετίας. Σε 18 μήνες, ωστόσο, έχουν ολοκληρωθεί deal για 8 ξενοδοχεία και οι δύο πλευρές έχουν αποφασίσει να επιταχύνουν το ρυθμό ανάπτυξης, διαβλέποντας τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς.

Απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr ο Δ. Μανίκης διευκρίνισε πως δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος ανάπτυξης του ομίλου στην Αττική. Επισημαίνοντας πως οι ολοένα περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις που δημιουργούνται με την Αθήνα, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η τουριστική κίνηση, αυξάνοντας τη ζήτηση και για νέα ξενοδοχεία, διαφόρων κατηγοριών και τύπων.

Η επιτυχημένη συνεργασία των Wyndham-Zeus οδηγεί τις δύο πλευρές στην «εξαγωγή» σε άλλες χώρες του ξενοδοχειακού προτύπου έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα.

Η επέκταση στην Ιταλία αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα των δύο «συμπαικτών» στο νέο κύκλο της από κοινού επέκτασης των δραστηριοτήτων τους εκτός Ελλάδας. Η Zeus παρακολουθεί, ήδη, την ιταλική αγορά, καθώς έχει αποκτήσει παρουσία σε αυτήν μέσω συμφωνίας ανάληψης της διαχείρισης του ξενοδοχείου Hilton στο αεροδρόμιο του Μιλάνο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr ο Χ. Σιγανός επιβεβαίωσε την πρόθεσή του κοινού σχήματος Wyndham-Zeus να επεκταθεί στην ταχύτατα ανερχόμενη τουριστική αγορά του Ιονίου.

Σημείωσε, ωστόσο, πως οι αναζητήσεις ξενοδοχείων δεν περιορίζονται στη γεωγραφική περιοχή του Ιονίου αλλά επεκτείνονται σε όλη την ακτογραμμή των Δυτικών Βαλκανίων.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 3 =