αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κολοσσός Walmart ξεκινά να πληρώνει 100% τις σπουδές των εργαζομένων του

Ο κολοσσός Walmart ξεκινά να πληρώνει 100% τις σπουδές των εργαζομένων του

Σε μια μεγάλη πρωτοβουλία προχωρά η Walmart. Η γνωστή αλυσίδα ανακοίνωσε ότι θα καλύψει πλήρως το κόστος σπουδών των υπαλλήλων της αλλά και το κόστος για βιβλία. Η απόφαση αφορά όλους τους υπαλλήλους της εταιρίας, τόσο τους full-time όσο και τους part-time. Το νέο πρόγραμμα θα μπει σε εφαρμογή από τις 16 Αυγούστου όπως μεταδίδει το Reuters.

Με το νέο σχέδιο, η Walmart σχεδιάζει να επενδύσει σχεδόν 1 δισ. δολάρια στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας σε κατάρτιση και ανάπτυξη των υπαλλήλων της.

Η Walmart, ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ, θα αποσύρει την εν ισχύι χρέωση του 1 δολαρίου την ημέρα για τους υπαλλήλους που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Live Better U».

Η εταιρεία ανέφερε ότι θέλησε να προσαρμόσει τους όρους του προγράμματος επηρεασμένη από τις αλλαγές στην οικονομία και την αγορά απασχόλησης.

Στην Walmart γίνεται κριτική εδώ και χρόνια επειδή χιλιάδες εργαζόμενοι της είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και επίσης επειδή πλήρωνε λιγότερα από τους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένων των Amazon.com, Kroger και Target.

Τον Φεβρουάριο, η Walmart δήλωσε ότι θα αυξήσει τη μέση αμοιβή για τους ωριαίους εργαζόμενους της στις ΗΠΑ σε τουλάχιστον 15,25 $ την ώρα. Στη συνέχεια, τον Μάρτιο, η εταιρία δήλωσε ότι θα αυξήσει περαιτέρω την αμοιβή για τους ωριαίους εργαζόμενους στις ανατολικές και δυτικές ακτές των ΗΠΑ, όπου το κόστος ζωής είναι υψηλότερο και ο ανταγωνισμός για την εργασία μεταξύ των λιανοπωλητών είναι πιο έντονος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 13 =