αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κολοσσός Team Viewer «αποβιβάζεται» στα Ιωάννινα. Ξεκίνησαν και οι προσλήψεις

Ο κολοσσός Team Viewer «αποβιβάζεται» στα Ιωάννινα. Ξεκίνησαν και οι προσλήψεις

Ένας τεχνολογικός γίγαντας που ακούει στο όνομα Team Viewer, είναι έτοιμος να αποβιβαστεί στα Ιωάννινα. Και μόνο στο άκουσμα του ονόματος, κάποιοι μάλλον καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται. Πρόκειται για μία εταιρεία που θεωρείται κορυφαία στη διασυνδεσιμότητα, καθώς διαθέτει το Τeam Viewer το πιο διαδεδομένο διεθνώς λειτουργικό σύστημα που επιτρέπει την εξ΄αποστάσεως διαχείριση ενός υπολογιστή ή server, από έναν άλλο.

Για όσους πιθανώς αναρωτιούνται τι είναι αυτό που φέρνει στην Ήπειρο κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής η απάντηση είναι μία: Το ανθρώπινο δυναμικό. Οι επιστήμονες πληροφορικής δηλαδή, που είναι υψηλού επιπέδου λόγω των τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Η Τeam Viewer έχει ήδη επιλέξει τον χώρο που θα εγκατασταθεί, κάνει τις απαραίτητες εργασίες και αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα μέσα στον Νοέμβριο. Ήδη «τρέχουν» αγγελίες για πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Μάλιστα, αρχικά η εταιρία είχε κάνει κρούση στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου. Ωστόσο αυτή τη στιγμή, το Τεχνολογικό Πάρκο είναι «γεμάτο» (στους χώρους της φιλοξενείται προς το παρόν η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), με τη διοίκηση να αδυνατεί να «φιλοξενήσει» άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο Απόστολος Αυγερόπουλος, καθηγητής Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος του Πάρκου αναφέρθηκε πρόσφατα στην περίπτωση της γερμανικής Team Viewer: «Δεν είχαμε χώρο να τους δώσουμε στο Πάρκο παρά μόνο 80 τ.μ. για να στήσουν ένα γραφείο διαχείρισης» τόνισε. Με τα δεδομένα αυτά, η TeamViewer αναγκάστηκε να βρει χώρο στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η ελληνική θυγατρική της Team Viewer, η Τeam Viewer Greece, συστάθηκε πριν δύο μήνες περίπου και αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι συνεντεύξεις για την πρόσληψη των πρώτων 15 Πληροφορικών, η οποία σχεδιάζει τον διπλασιασμό του προσωπικού της μέσα στον πρώτο χρόνο και την αύξησή του σε 70 στη διετία, επενδύοντας έτσι, κυρίως σε ανθρώπινο κεφάλαιο, περί τα 2 εκατ. ευρώ.

Ο managing director της Τeam Viewer Greece κ. Philipp Deutscher, σε συνέντευξή του στο GrTimes.gr υπογράμμισε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την εταιρεία, από μηχανικούς Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, καθώς μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί περισσότερες από 200 αιτήσεις.

«Στα Ιωάννινα θα επεκτείνουμε το αντικείμενο που αναπτύσσουμε και στη Γερμανία, που είναι το λογισμικό διασυνδεσιμότητας στο cloud και όλα τα νέα projects πάνω στα οποία δουλεύουμε», είπε ο κ. Deutscher. H ΤeamViewer, αναπτύσσεται με ρυθμούς που ξεπερνούν το 20%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =