αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κολοσσός Salesforce απολύει 7.000 εργαζομένους

Ο κολοσσός Salesforce απολύει 7.000 εργαζομένους

Ακολουθώντας την πρακτική άλλων τεχνολογικών εταιριών, η Salesforce προχωρά σε μαζικές απολύσεις.

Συγκεκριμένα, περικόπτει το 10% του προσωπικού της και κλείνει κάποιους χώρους γραφείων, ως μέρος ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Συνολικά η Salesfore διέθετε περισσότερους από 73.000 εργαζόμενους έως τις 31 Ιανουαρίου 2022. Όπως μεταδίδει στο CNBC, πάνω από 7.000 εργαζόμενοι θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Σε επιστολή προς τους εργαζομένους, ο co-CEO Marc Benioff είπε ότι οι πελάτες ήταν πιο «μετρημένοι» στις αγοραστικές τους αποφάσεις, δεδομένου του δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος, το οποίο οδήγησε τη Salesforce να λάβει την «πολύ δύσκολη απόφαση» να απολύσει εργαζομένους.

«Σκέφτηκα πολύ πώς φτάσαμε σε αυτή τη στιγμή…», είπε. «Καθώς τα έσοδά μας αυξήθηκαν εν μέσω πανδημίας, προσλάβαμε πάρα πολλούς ανθρώπους και οδηγηθήκαμε σε αυτήν την οικονομική πτώση που αντιμετωπίζουμε τώρα και αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτό».

Οι περικοπές σηματοδοτούν τον τελευταίο γύρο αποχωρήσεων στον μεγαλύτερο ιδιωτικό εργοδότη στο Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία άφησε λιγότερους από 1.000 υπαλλήλους να φύγουν τον Νοέμβριο. Αργότερα τον ίδιο μήνα, ο Bret Taylor ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί από τη θέση του co-CEO στις 31 Ιανουαρίου, αφήνοντας τον Marc Benioff μόνο και πάλι στην κορυφή της εταιρίας που συνίδρυσε το 1999.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − twelve =