αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ κολοσσός Hard Rock κατακεραυνώνει τον Άδωνι: «Είπε ότι η έφεση μας δεν έχει σημασία, πριν καν την καταθέσουμε»

Ο κολοσσός Hard Rock κατακεραυνώνει τον Άδωνι: «Είπε ότι η έφεση μας δεν έχει σημασία, πριν καν την καταθέσουμε»

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή τον διαγωνισμό για το νέο καζίνο στο Ελληνικό. Όπως είναι γνωστό, οι αρχικοί διεκδικητές ήταν δύο: Η Hard Rock International και η σύμπραξη Mohegan – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η Hard Rock αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει η εταιρία προσφυγή και να αναστήσει τον διαγωνισμό.

Τώρα ο κολοσσός βάζει ακόμα μεγαλύτερη «φωτιά» στην διαδικασία. Ο επικεφαλής της Hard Rock, Τζιμ Αλεν, παραχώρησε συνέντευξη σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών, το GGB News, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για την όλη διαδικασία, αλλά και προσωπικά για τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα, ο έμπειρος businessman αναφέρει στην συνέντευξη του ότι «η διαδικασία δεν ήταν δίκαιη από την αρχή». Υπονοώντας ουσιαστικά ότι επρόκειτο για στημένη διαδικασία.

«Ένας από τους υπουργούς (σ.σ. ο Άδωνις Γεωργιάδης) εξέδωσε δήλωση ότι η έφεσή μας δεν θα έχει σημασία, πριν ακόμα την καταθέσουμε» ανέφερε στη συνέντευξή του στο GGBnews ο Άλεν.

«Δεν γνώριζαν καν τι σχεδιάζουμε να εφεσιβάλλουμε. Ουσιαστικά, ο ίδιος δήλωσε πως είναι προκαθορισμένο ότι η διαδικασία προσφυγής θα εξακολουθεί να είναι υπέρ της Mohegan. Θα πρέπει λοιπόν κάποιος να ρωτήσει, εάν έχει ήδη αποφασίσει ότι δεν θα ακούσετε κανένα από τα ζητήματα πριν καν τα διαβάσετε, τότε πως θα είναι μία δίκαιη διαδικασία;» καταγγέλλει ακόμα, ενώ κατά τη συνέντευξή του, απηύθυνε έκκληση προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός και άλλοι αξιωματούχοι δεν θα ήταν ενήμεροι ή δεν συμμετείχαν σε αυτή την κατάσταση, και ότι ο Μητσοτάκης και το κοινοβούλιο θα κάνουν τις κατάλληλες διορθώσεις για να εξασφαλίσουν μία δίκαιη διαδικασία» αναφέρει συγκεκριμένα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Hard Rock αναφέρθηκε ειδικότερα στην εταιρεία που συμπράτει με τη Mohegan (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), επικαλούμενος την «πληγή» του καρτέλ των εργολάβων που διαπιστώθηκε το 2019 από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (με την επιβολή προστίμων 80 εκατ. ευρώ).

«Ο συνεργάτης της Mohegan καταδικάστηκε για συμμετοχή σε καρτέλ καθορισμού τιμών και οι καταδίκες αυτές δεν αποκαλύφθηκαν στην αίτηση, παρόλο που είχε νομική υποχρέωση. Έχω λάβει άδεια σε αμέτρητες διαδικασίες -πήρα την πρώτη μου βασική άδεια το 1981- και ξέρω ότι η παρακράτηση τέτοιων πληροφοριών θα αποτελούσε λόγο άμεσης απαγόρευσης σε κάθε μία από αυτές» αναφέρει ο Άλεν, ενώ συνεχίζει με αναφορές στα έργα και τις ημέρες της Mohegan στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ.

«Η Mohegan Sun Pocono είναι η οντότητα με τα περισσότερα πρόστιμα στην ιστορία των τυχερών παιγνίων της Πενσιλβανία» αναφέρει, αποκαλύπτοντας πως το ποσό αγγίζει τα 1,8 εκατ. δολ., για να τονίσει πως κανείς δεν ασχολείται με αυτό το γεγονός, παρότι «υπήρξαν ισχυρισμοί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλα εγκλήματα».

«Τίποτα από αυτά δεν αποκαλύφθηκε με την αίτηση, είτε όταν υπήρχαν ερωτήματα που ζητούσαν ειδικά τέτοιες πληροφορίες. Άλλος ένας λόγος για αυτόματη αποβολή» αναφέρει ακόμα, ενώ τονίζει και το ζήτημα της σύγκρουσης συμφερόντων, στο οποίο είχε αναφερθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, τονίζοντας πως η δικηγορική εταιρεία KLC που εκπροσωπεί τη ΓΕΚ Τέρνα, είναι η ίδια νομική εταιρεία που συμβούλευσε την Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για τον αποκλεισμό της Hard Rock.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 9 =