αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κολοσσός Activision Blizzard έδιωξε 37 υπαλλήλους μετά από υπόθεση με παρενοχλήσεις

Ο κολοσσός Activision Blizzard έδιωξε 37 υπαλλήλους μετά από υπόθεση με παρενοχλήσεις

Τον δρόμο της εξόδου φέρεται να έδειξε σε περισσότερους από 35 υπαλλήλους η Activision Blizzard, ενώ επέβαλε πειθαρχικές κυρώσεις σε επιπλέον 44 από τον Ιούλιο, ύστερα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και άλλες κακοποιητικές συμπεριφορές στον κολοσσό των videogames. 

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal είχε αρχικά προγραμματιστεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις δράσεις αυτές λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Acitivision, Μπόμπι Κότικ, αποφάσισε να μην προχωρήσει η δημοσιοποίηση, λέγοντας σε ορισμένα στελέχη ότι κάτι τέτοιο θα έκανε τα προβλήματα της εταιρείας να φανούν ακόμη μεγαλύτερα. 

Σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις της εταιρείας έρχονται ύστερα από πίεση από μετόχους, προσωπικό, αλλά και συνεργάτες για περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία στο πώς χειρίζεται καταγγελίες για ζητήματα κακοποιητικών συμπεριφορών. 

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι 37 υπάλληλοι «έχουν φύγει» (χωρίς να διευκρινίσει εάν απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν), ενώ σε 44 επεβλήθησαν πειθαρχικές ποινές στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ανοίξει για τις καταγγελίες παρενόχλησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =