αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ κινεζικός πύραυλος θα εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης- Η Ελλάδα μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας

Ο κινεζικός πύραυλος θα εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης- Η Ελλάδα μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται τα «απόνερα» της εκτόξευσης του πυραύλου «Mεγάλη Πορεία 5β», με πιθανότερη χρονική στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το απόγευμα του Σαββάτου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για τον πύραυλο, που αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες και τα θραύσματά του αναμένεται να συντριβούν κάπου μεταξύ 41.5°Β και 41.5°Ν παραλλήλου, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μεσα στη ζώνη επικινδυνότητας, στο βορειότερο άκρο της πιθανής ζώνης εισόδου.

Η ισχύς του, δηλαδή το διάστημα επιφυλακής, ειναι απο σήμερα Σάββατο 8/5 21:12 βράδυ, τοπική ώρα, μέχρι αύριο Κυριακή 9/5 μεσημέρι 12:46.

Τα περισσότερα διαστημικά αντικείμενα καίγονται κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα της Γης και αυτό αναμένεται να συμβεί και με το μεγαλύτερο τμήμα του πυραύλου.

Ωστόσο, κάποια από τα εξαρτήματά του, όπως οι οδεύσεις των αερίων και οι δεξαμενές καυσίμων είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και αυτά αναμένεται ότι θα φθάσουν ώς την επιφάνεια της Γης. 

Η ζώνη εκτείνεται από τον 40ό παράλληλο βορείως του Ισημερινού (στο ύψος της Θεσσαλονίκης) ώς τον 40ό παράλληλο νοτίως του Ισημερινού (στο ύψος της Νέας Ζηλανδίας).

Με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων, το διαστημικό αντικείμενο θα πέσει είτε σε θάλασσα είτε σε κάποια ακατοίκητη περιοχή, ενώ αν η είσοδός του στην ατμόσφαιρα γίνει νύχτα, θα είναι θεαματική.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − four =