αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ καφές, το ίντερνετ, τα καύσιμα και τα άλλα πράγματα που ακριβαίνουν από σήμερα

Ο καφές, το ίντερνετ, τα καύσιμα και τα άλλα πράγματα που ακριβαίνουν από σήμερα

Ακριβότερα είναι από σήμερα ορισμένα από τα βασικά προϊόντα που καταναλώνουν οι Έλληνες, καθώς από χθες πέρασε η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα, ενώ πιο «φουσκωμένοι» θα είναι και οι λογαριασμοί της σταθερής τηλεφωνίας/ Ιντερνετ.

Πιο αναλυτικά, στα καύσιμα, υψηλότερος είναι πλέον ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη (από 0,67 ευρώ στα 0,70 ευρώ το λίτρο), στο πετρέλαιο κίνησης (από 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο) και στο υγραέριο κίνησης (από 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο), γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση 5-6 λεπτών στη λιανική τιμή της βενζίνης και 8-10 λεπτών στις τιμές του πετρελαίου και του υγραερίου κίνησης αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει το News.gr, από τις 18 Νοεμβρίου η αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης υπολογίζεται ήδη στα επίπεδα των 12 λεπτών το λίτρο (στα 1,54 ευρώ/λίτρο πλέον), ενώ στο ντίζελ κίνησης η αύξηση είναι ήδη της τάξης των 16 λεπτών (στα 1,28 ευρώ το λίτρο).

Αναμένεται η αμόλυβδη να φτάσει στο 1,54 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 5% μέσα σε δύο εβδομάδες. Το Diesel κίνησης θα φτάσει στο 1,30 ευρώ σημειώνοντας άνοδο περίπου 12%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση θα καταγράψει το υγραέριο κίνησης που θα αγγίξει το 15%.

Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα καπνού, οι καπνιστές θα πληρώνουν φέτος το πακέτο τσιγάρων/καπνού από 50 λεπτά έως και 1 ευρώ ακριβότερα. Ειδικότερα, ο ΕΦΚ στον λεπτοκομμένο καπνό αυξήθηκε από τα 156,70 στα 170 ευρώ/κιλό, ενώ ο αναλογικός, από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 7 =