αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κανόνας Pareto 80/20 θα σε βοηθήσει να λαμβάνεις καλύτερες αποφάσεις

Ο κανόνας Pareto 80/20 θα σε βοηθήσει να λαμβάνεις καλύτερες αποφάσεις

Μέσα σε ένα 24ωρο παίρνουμε πολλές αποφάσεις. Άλλες μεγαλύτερες, άλλες μικρότερες. Ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειρηστείς όλα τα δεδομένα που τρέχουν. Δεν είναι εύκολο να εστιάσεις στα σωστά tasks, που θα σου φέρουν τα μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Αυτό το πρόβλημα θέλει να λύσει ο κανόνας 80/20.

Ο οποίος προέκυψε αρκετά πίσω στην ιστορία. Ο Vilfredo Federico Damaso Pareto (1848-1923) ήταν ένας Ιταλός μηχανικός, κοινωνιολόγος, οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμονας και φιλόσοφος. Εισήγαγε την έννοια της «αποτελεσματικότητας κατά Pareto» και βοήθησε στην ανάπτυξη του τομέα της μικροοικονομίας.

Ήταν επίσης ο πρώτος που παρατήρησε, το 1897, ότι το 80% των εσόδων στην Ιταλία προέρχεται από το 20% του πληθυσμού και επίσης ότι το 20% του πληθυσμού κατέχει το 80% της γης. Ο Pareto έκανε και άλλες έρευνες σε άλλες χώρες και διαπίστωσε με έκπληξη ότι η κατανομή αυτή ίσχυε παντού, και όχι μόνο στην οικονομία ή στην κατανομή της γης, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Με απλά λόγια, υπάρχουν κάποιες κινήσεις που μπορούν να σου φέρουν μεγάλα αποτελέσματα. Αρκεί να τις εντοπίσεις. Και να εστιάσεις σε αυτές. Αυτό περιγράφει το παρακάτω γράφημα. Παραθέτει το πως θα δουλέψεις με τον κανόνα 80/20. Για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις, χωρίς αν αναλωθείς σε μη σημαντικά tasks.

https://i.pinimg.com/originals/dd/10/52/dd1052cb259ded67b4f5d1bcf4e94182.png

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =