αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 4 ωρών» για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο μέσα στην ημέρα σου (και να είσαι πιο παραγωγικός)

Ο «κανόνας των 4 ωρών» για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο μέσα στην ημέρα σου (και να είσαι πιο παραγωγικός)

Τελικά, τι πρέπει να κάνεις για να είσαι παραγωγικός μέσα στην χαοτική καθημερινότητα που ζούμε; Ο πρώην αρθρογράφος του Guardian και συγγραφέας πολλών βιβλίων, Oliver Burkeman, παραθέτει έναν ιδιαίτερο κανόνα.

«Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν μπορείτε να δουλέψετε με συνέπεια πάνω σε κάτι που απαιτεί σοβαρή ψυχική εστίαση για περισσότερο από τρεις ή τέσσερις ώρες την ημέρα», σημειώνει.

Και είναι μια αλήθεια. Ο εγκέφαλος μας δεν μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένος και παραγωγικός, μετά από… σερί ώρες δουλειάς.

Όπως εξηγεί ο Oliver Burkeman στόχος σου δεν πρέπει να είναι να δουλεύεις όσο περισσότερες ώρες μπορείς. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να φτιάξεις χρονικά μπλοκ των 3 ή 4 ωρών και μέσα σε αυτά να δουλεύεις χωρίς να αναλώνεσαι σε περισπασμούς. Είναι μάλιστα χρήσιμο να τοποθετήσεις αυτά τα χρονικά μπλοκ τότε που είσαι πιο παραγωγικός μέσα στην ημέρα. Αν για παράδειγμα είσαι βραδινός τύπος, είναι καλύτερο να δουλέψεις το βράδυ. Αν νιώθεις γεμάτος ενέργεια και όρεξη το πρωί, βάλε το 4ωρο χρονικό μπλοκ το πρωί.

Θα ολοκληρώσεις το μεγαλύτερο κομμάτι της σημαντικής δουλειάς σου στις τέσσερις πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας σου, ανεξάρτητα από το τι κάνεις. Έτσι λειτουργούν οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι. Ακόμη και ο Jeff Bezos έχει ως στόχο να διαχειρίζεται τρεις αποφάσεις υψηλής σημασίας κάθε μέρα.

Μην προσπαθείς να «ξεχειλώσεις» τις ώρες δουλειάς σου. Αντί για αυτό, χρησιμοποίησε τον «κανόνα των 4 ωρών» και προσπάθησε μέσα σε αυτές τις 4 παραγωγικές ώρες σου να κάνεις την δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + fifteen =