αρχικηVIRALΟ «κανόνας των 3 Μ» για να αντιστρέψεις την κακή διάθεση μέσα στο σπίτι

Ο «κανόνας των 3 Μ» για να αντιστρέψεις την κακή διάθεση μέσα στο σπίτι

Η καραντίνα δεν είναι εύκολη για κανέναν. Ειδικά όταν κρατά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και όσο περνάει η καιρός, δημιουργούνται όλο και περισσότερα αρνητικά συναισθήματα.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να καταπολεμήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα; Οπως διαβάζουμε σε άρθρο του Inc.com πρέπει να ακολουθήσουμε τον κανόνα των 3 Μ.

Μove (κίνηση)
Ο εγκλεισμός μας στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού μπορεί να μας βρει με πολλά παραπάνω κιλά. Γι΄ αυτό καλό είναι να γυμναζόμαστε είτε αυτό θα γίνει μέσα στο σπίτι ή έξω από αυτό. Αλλωστε υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αρκεί να στείλουμε μήνυμα στο 13033 και να γράψουμε τον 6ο λόγο που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο. Ο συνδυασμός της ελάχιστης κίνησης μέσα στο σπίτι, της έλλειψης άσκησης και της υπερκατανάλωσης τροφών, είναι σίγουρο ότι μπορεί να αυξήσει τα κιλά μας άμεσα και να βλάψει την υγεία μας τελικά. Γι΄ αυτό η άσκηση είναι θεραπεία: Ψυχική και σωματική. Τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία και την ψυχολογία σου είναι γνωστά. Λίγα λεπτά γυμναστικής κάθε μέρα είναι αρκετά για να είσαι υγιής και ειδικά αυτή τη περίοδο που όλοι μας μένουμε σπίτι η άσκηση είναι απαραίτητη.

Μake (δημιουργώ)

Τώρα που δεν έχουμε τον χρόνο να μας κυνηγάει, τώρα που «αναγκαζόμαστε» να συνυπάρξουμε όλοι στο ίδιο σπίτι, ας είναι η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά και να δημιουργήσουμε ευχάριστες στιγμές. Η ανία μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε δημιουργικοί. Εάν λοιπόν δώσεις αυτήν την ευκαιρία στον εαυτό σου και στα παιδιά σου, αργά ή γρήγορα θα αρχίσετε να εφευρίσκετε δραστηριότητες και παιχνίδια. Μαγειρέψτε, παίξτε, φτιάξτε χειροτεχνίες, ζωγραφίστε κλπ.

Ο καλύτερος τρόπος να νικήσετε μια κακή διάθεση σύμφωνα με τους ψυχολόγους 

Μeet (Επικοινωνώ)
Φρόντισε να διατηρήσεις τηλεφωνικά/διαδικτυακά την επικοινωνία σου με αγαπημένους ανθρώπους, μοιράσου τους φόβους και τις αγωνίες σου με τους οικείους σου, αφιέρωσε χρόνο σε δραστηριότητες που σε χαλαρώνουν και σε ευχαριστούν εντός σπιτιού και μη διστάσεις να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό τηλεφωνικά ή διαδικτυακά, εάν αντιληφθείς ότι χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + nineteen =