αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 21 ημερών» για να αλλάξεις οτιδήποτε στη ζωή σου

Ο «κανόνας των 21 ημερών» για να αλλάξεις οτιδήποτε στη ζωή σου

Τίποτα δεν αλλάζει σε μια μέρα. Αλλά πολλά μπορούν να συμβούν σε 21 ημέρες. Οι ερευνητές έχουν διαφορετικές απόψεις για την έννοια του σχηματισμού συνηθειών μέσα σε 21 ημέρες. Μερικοί ερευνητές λένε ότι χρειάζονται περίπου 66 ημέρες, ενώ ορισμένοι ερευνητές αποκαλύπτουν ότι χρειάζονται 30 ημέρες για να αποκτήσεις μία νέα συνήθεια.

Το αμερικανικό addicted2success.com παραθέτει τον «κανόνα των 21 ημερών». Όπως σημειώνει: «Για να δημιουργήσετε συνήθειες, πρέπει να εργαστείτε σκληρά και με συνέπεια για 21 ημέρες. Μπορεί να χρειαστεί να παλέψετε για λίγες μέρες για να αποκτήσετε συνήθειες, αλλά μόλις αρχίσετε να εργάζεστε σκληρά θα εκπλαγείτε όταν θα δείτε τον εαυτό σας να δημιουργεί καλές συνήθειες».

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι θέλετε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο τακτικά στις 7 π.μ. Για λίγες μέρες, θα δυσκολευόσουν να σηκωθείς στην ώρα σου για να ετοιμαστείς για το γυμναστήριο. Μόλις αρχίσετε να ξυπνάτε τακτικά όμως, από την 22η ημέρα και μετά γίνεται συνήθεια και μπορείτε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο στην ώρα σας. Εφαρμόστε τον κανόνα των 21 ημερών για να ξεπεράσετε κάθε κακή συνήθεια που έχετε. Σίγουρα θα έχετε θετικά αποτελέσματα, λέει το αμερικανικό site.

Εδώ είναι μερικά βήματα:

-> Γράψτε τις συνήθειες σας. Το να τις έχεις γράψει κάπου, είναι καλύτερο από το να τις έχεις στο μυαλό σου. Επιπλέον, η γραφή σας δίνει σαφήνεια και ενισχύει την εστίαση και τη συγκέντρωσή σας. Καταγράψτε το σχέδιο προόδου και την αναφορά προόδου για 21 ημέρες.

-> Να είστε ψυχικά προετοιμασμένοι να αλλάξετε τη συνήθεια σας. Εάν έχετε αποφασίσει να ξυπνάτε νωρίς και να πηγαίνετε βόλτα κάθε μέρα, θα χρειαστείτε προετοιμασία. Πρέπει να κοιμηθείς νωρίς. Θα πρέπει να πεις «όχι» στα πάρτι αργά το βράδυ κλπ.

-> Βεβαιωθείτε ότι οι ενέργειές σας καταγράφονται σταθερά στο υποσυνείδητό σας. Εάν πείτε σταθερά στον εαυτό σας ενώ κοιμάστε ότι θα ξυπνήσετε στις 5 το πρωί, το υποσυνείδητό σας θα λειτουργήσει ως ξυπνητήρι. Το μόνο καθήκον που σας απομένει τώρα είναι να αποφύγετε τους πειρασμούς. Αποφύγετε δικαιολογίες.

-> Ο χρόνος έχουν μεγάλη σημασία, όταν προσπαθείτε να χτίσετε συνήθειες. Ως εκ τούτου, επαναλάβετε τις ενέργειές σας σε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα μέχρι να γίνουν αυτόματες. Αν θέλετε να πάτε μια βόλτα, επιλέξτε μια ώρα που σας εξυπηρετεί τόσο ως προς το βιολογικό σας ρολόι όσο και ως προς το επαγγελματικό σας ρολόι. Αν θέλετε να πάτε το πρωί, μείνετε σε αυτό. Μην το πας το πρωί τη μια μέρα και το βράδυ την άλλη μέρα. Ετσι θα μπερδευτείς. Επίσης, το υποσυνείδητό σας δεν θα πάρει στα σοβαρά την πρόθεσή σας για αλλαγή.

-> Για να αναπτύξετε οποιαδήποτε συνήθεια, είναι καλύτερο να έχετε παρέα. Για αυτές τις 21 ημέρες τουλάχιστον, περιβάλετε τον εαυτό σας με ομοϊδεάτες που μοιράζονται το ίδιο όραμα. Οι άνθρωποι και η συντροφικότητα λειτουργούν σαν μεγάλο κίνητρο. Καταλήγουμε να επιδιώκουμε πράγματα όταν καταλήγουμε να συναντάμε φίλους και να περνάμε λίγο χρόνο μαζί επιδιώκοντας το ίδιο πράγμα.

-> Μην περιμένετε ποτέ γρήγορα αποτελέσματα. Οι 21 ημέρες θα βάλουν μόνο μια συνήθεια. Η συνήθεια θα σας φέρει αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου. Να είστε υπομονετικοί και συνεπείς. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας. Γιορτάστε την επιτυχία σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δουλεύω remote για 1 μήνα κάθε χρόνο από εξωτικά μέρη όπως το Μπαλί και η Ταϊλάνδη»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 10 =