αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 10 λεπτών» που μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους πιο δύσκολους στόχους σου

Ο «κανόνας των 10 λεπτών» που μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους πιο δύσκολους στόχους σου

Πόσες φορές έχεις κάνει πλάνα, έχεις καταγράψει τα σχέδια σου στο χαρτί, αλλά συνεχώς αναβάλεις… το ξεκίνημα; Είναι αλήθεια ότι η αναβλητικότητα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα- και μπορεί να σε κρατήσει μακριά από την επιτυχία.

Ειδικά όταν βάζεις ένα μεγάλο στόχο, η αναβλητικότητα είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί. Είναι σαν να βρίσκεσαι μπροστά από ένα μεγάλο βουνό, και βλέποντας την δύσκολη διαδρομή που έχεις να διανύσεις, δεν ξεκινάς να βαδίζεις προς την κορυφή.

Το inc.com παραθέτει έναν απλό κανόνα για να καταπολεμήσεις την αναβλητικότητα. Είναι ο «κανόνας των 10 λεπτών». Τι λέει αυτός: Ότι πρέπει να ξεκινάς να δρας πάνω σε κάτι, για 10 λεπτά. Αυτή θα είναι η αρχική συμφωνία με τον εαυτό σου. Μόλις φτάσεις στο 10λεπτο, θα αποφασίζεις το αν αξίζει να συνεχίσεις ή όχι. Στις 9 από τις 10 φορές, θα αποφασίζεις τελικά να συνεχίσεις. Γιατί θα έχεις κάνει την αρχή.

Γιατί λειτουργεί αυτός ο κανόνας: Γιατί καταπολεμά τον φόβο. Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να σκέφτεσαι και να φοβάσαι για 5 ώρες, για ένα έργο που διαρκεί… 15 λεπτά; Αυτός ο φόβος που υπάρχει πριν ξεκινήσεις, μειώνεται δραστικά όταν ξεκινήσεις να δρας. Και ο κανόνας που περιγράφουμε, σου δίνει αυτή την ευκαιρία.

Μάλιστα θα διαπιστώσεις, ότι στην πράξη συνήθως τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νόμιζες. Και το πιο σημαντικό: Θα έχεις κάνει το πρώτο βήμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 5 =