αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 10 δευτερολέπτων» που θα σε βοηθήσει να διαχειρίζεσαι τις πιο δύσκολες συζητήσεις

Ο «κανόνας των 10 δευτερολέπτων» που θα σε βοηθήσει να διαχειρίζεσαι τις πιο δύσκολες συζητήσεις

Ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett το έχει πει: Αν υπάρχει ένα «μυστικό επιτυχίας» στην εποχή μας, τότε αυτό είναι η επικοινωνία και στα skills που σχετίζονται με αυτή. Τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Αν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις σωστά, δεν έχουν κανένα νόημα οι προσπάθειες σου. Ακόμα κι αν είσαι το δυνατότερο μυαλό. Το κομβικό εδώ είναι να μεταδόσεις αυτά που θέλεις στους άλλους.

Και δεν έχει άδικο. Ακόμα κι αν φτιάξεις το καλύτερο project στον κόσμο, αν δεν καταφέρεις να πείσεις τους ανθρώπους για την χρησιμότητα του, και να επικοινωνήσεις σωστά όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου, δεν έχει κανένα νόημα.

Φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζουν ακόμα και οι μεγαλύτεροι leaders του κόσμου. Ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα: Η επικοινωνία δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν το μήνυμα που θέλουμε να επικοινωνήσουμε. Μερικές φορές κάνουμε πολύ κακή δουλειά για να εκφράσουμε αυτό που εννοούμε. Σε πολλές περιπτώσεις, ο τρόπος που επικοινωνούμε επηρεάζεται άμεσα από την αντίληψή μας για τη θέση μας σε μια ανθρώπινη σχέση, το πώς αισθανόμαστε για το άτομο με το οποίο μιλάμε και τη γνώμη μας για το θέμα της συνομιλίας.

Συχνά αυτά τα points συνδυάζονται, δημιουργώντας ένα… χαοτικό πλαίσιο συζήτησης. Ειδικά όταν υπάρχει διαφωνία ή τα συναισθήματα αρχίζουν να φουντώνουν. Τι μπορείς να κάνεις για να διαχειριστείς μια τέτοια συζήτηση; Υπάρχει ο «κανόνας των 10 δευτερολέπτων». Κάτι πολύ απλό και αποτελεσματικό.

Τι πρέπει να κάνεις: Σε οποιαδήποτε συνομιλία κατά την οποία η θερμοκρασία έχει αρχίσει… να ανεβαίνει, περίμενε 10 δευτερόλεπτα πριν απαντήσεις σε μια ερώτηση ή σε κάτι που είπε η άλλη πλευρά. Αυτό είναι. Κάνε μια παύση. Μην απαντάς αμέσως. Αντί για αυτό, πάρε τον χρόνο σου και δώστε στον εαυτό σου την ευκαιρία να παραθέσει μία πιο χρήσιμη και ψύχραιμη απάντηση. Αντί να έχεις μια συναισθηματική αντίδραση για την οποία στη συνέχεια ίσως θα μετανιώσεις.

Δεν είναι μαγικό, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο καλά λειτουργεί ο απλός αυτός κανόνας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 17 =