αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας του 85%» για να μαθαίνεις οτιδήποτε γρηγορότερα

Ο «κανόνας του 85%» για να μαθαίνεις οτιδήποτε γρηγορότερα

Είτε μαθαίνετε να κάνετε σκι, είτε να μιλάτε ισπανικά, είτε μαθαίνετε μια νέα γλώσσα προγραμματισμού, η ίδια αλήθεια ισχύει: Εάν πιέσετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά, είναι πιθανό να απογοητευτείτε και να τα παρατήσετε. Από την άλλη, αν δεν πιέσετε τον εαυτό σας αρκετά σκληρά, δεν θα προχωρήσετε όσο γρήγορα θα μπορούσατε. Αναζητάτε το «τέλειο σημείο» που σας… τεντώνει και νιώθετε άβολα, αλλά δεν σας «καίει» γρήγορα. Πού ακριβώς βρίσκεται αυτό;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον «κανόνα του 85%», όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com.

Η έρευνα δείχνει ότι, αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη μάθηση, η άνεση είναι ο εχθρός σας. Μια πρόσφατη μελέτη του Yale έδειξε ότι όταν πιέζουμε τον εαυτό μας έξω από τη ζώνη άνεσής μας, φωτίζουμε τα κέντρα μάθησης του εγκεφάλου.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί ειδικοί, από exercise physiologists έως executive coaches, επιμένουν ότι αν το πας στα άκρα, δεν είναι καλό. Πιέστε τον εαυτό σας πολύ σκληρά και θα τον δείτε να καταρρέει γρήγορα, ψυχικά ή σωματικά.

Πού είναι λοιπόν το γλυκό σημείο που εξισορροπεί αυτές τις δύο αλήθειες; Αποδεικνύεται ότι η επιστήμη μπορεί να βοηθήσει και σε αυτό. Πρόσφατα, ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Αριζόνα, Πρίνστον και Μπράουν συνεργάστηκαν για να χρησιμοποιήσουν προσομοιώσεις υπολογιστή για να καταλάβουν ακριβώς πόσο πρέπει να πιέσουμε τον εαυτό μας όταν μαθαίνουμε. Τα αποτελέσματα συνέκλιναν σε έναν απλό κανόνα – εάν δεν αποτυγχάνετε στο 15% των περιπτώσεων, δεν μεγιστοποιείτε τη μάθηση.

Ή για να το πούμε διαφορετικά, ξέρετε ότι έχετε φτάσει στο γλυκό σημείο της μάθησης όταν πετυχαίνετε σε αυτό που προσπαθείτε να κάνετε στο 85% των περιπτώσεων.

Ο επιχειρηματίας και συγγραφέας James Clear, για παράδειγμα, έχει παραθέσει αυτό που αποκαλεί «Goldilocks Rule».

«Ο Goldilocks Rule δηλώνει ότι οι άνθρωποι βιώνουν το μέγιστο κίνητρο όταν εργάζονται σε εργασίες που είναι ακριβώς στο όριο των σημερινών ικανοτήτων τους. Δεν πρέπει να είναι υπερβολικά δύσκολο. Δεν πρέπει να είναι υπερβολικά εύκολο», εξηγεί. Είναι βασικά ο κανόνας του 85% χωρίς την αριθμητική ακρίβεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν μπορεί να χειραγωγηθεί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 10 =